Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un youtuber din SUA a pus un supercharger pe un Dodge Charger ruginit, din 1968, şi i-a redat gloria pierdută

7 Decembrie 2021 - 12:42
Redacţia PiataAuto.md
Există multe motive pentru care maşinile americane de demult sunt atât de îndrăgite în continuare, de un număr atât de mare de oameni. Unul din ele ar fi simplitatea construcţiei lor, altul ar fi motoarele mari, care pot fi uşor modificate, iar al treilea ar fi că până şi maşinile ruginite, aparent fără nicio şansă, pot fi reanimate la o viaţă glorioasă dacă ajung în mâini iscusite.
Un youtuber din SUA şi-a propus să încerce reanimarea unui Dodge Charger din SUA, care ajunsese într-o stare jalnică. Maşina e plină de rugină, are piese lipsă, şi se vede de la o poştă că mulţi ani starea ei mecanică a fost neglijată. Iar reanimarea gândită de youtuber nu presupunea vreo restaurare ca la carte pe parcursul a multor luni sau ani, ci o simplă instalare a unui compresor mecanic peste motorul original, obosit de vreme, a Dodge-ului clasic. Marea întrebarea era dacă motorul va obţine un plus sesizabil de putere şi performanţă datorită acelui compresor şi mai ales dacă va rezista dopajului instantaneu de putere crescută.
Ei bine, în mod incredibil şi paradoxal, acest Dodge ruginit şi-a crescut imediat puterea într-atât de mult, încât pornea instantaneu cu derapaje şi topiri de anvelope, chiar şi din treapta a doua de pe loc. Motorul avea un cilindru ce refuza să lucreze la un moment dat, scoţând şi sunete de bizare, dar într-un final şi acel cilindru s-a trezit la viaţă şi musle-car-ul ruginit a scos performanţe nebănuite din el, recâştigându-şi gloria de care a fost lipsit atâţia ani!
Vezi mai jos transformările acestui Dodge şi ieşirea sa în lume, cu topiri de anvelope.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter