(VIDEO) Unele automobile îngheţate pe nava MV Sun Rio din Vladivostok sunt atât de grav afectate, încât vor fi date la piese

30 Decembrie 2021, 11:09
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile anunţam despre un caz de excepţie, în care o navă transportatoare de automobile a ajuns în portul Vladivostok cu maşinile situate la nivelul superior acoperite cu un strat gros de gheaţă. Asemenea acoperiri de gheaţă se mai întâlnesc uneori, însă de această dată condiţiile meteo neobişnuite au determinat formarea unui strat de 10-20 cm de gheaţă şi mai mult pe automobile.
Două zile în urmă se estima că va fi aplicată aceeaşi soluţie de a degivra maşinile cu ajutorul furtunurilor folosite la stingerea incendiilor, iar transportatorii se aşteptau să descopere maxim nişte oglinzi rupte şi alte mici daune. Însă după ce a început munca propriu-zisă, s-a constatat că automobilele sunt cu mult mai grav afectate decât se credea anterior. În mare parte maşinile acoperite cu gheaţă sunt modele Toyota şi Honda, provenite din Japonia.
Stratul gros de gheaţă a apăsat atât de mult pe caroseria lor de metal, încât mai multe maşini au caroseriile îndoite semnificativ, fiind forma de uşi, aripi, capote sau chiar acoperişuri. La unele maşini s-au spart şi geamurile, iar depunerea de gheaţă formată din vaporii de apă salină a oceanului a avut loc şi pe întreg habitaclul interior!
Respectiv, dezgheţarea acestor maşini va echivala cu inundarea lor, iar toată gheaţa sărată nu prea poate fi scoasă fără riscul de a genera urmări pe termen lung. De asemenea, şi maşinile care au părţi masive de caroserie deformate acum riscă să ajungă cu toate la piese de schimb.
Vezi mai jos şi un video în care e filmată o asemenea Toyota afectată grav atât la caroserie, cât şi la interior.
1
32,488
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!