(VIDEO) Urmărire intensă a unui şofer din Moldova de către poliţia din Cehia, acesta a avariat maşinile poliţiei până a fost oprit

5 Decembrie 2021, 09:21
Redacţia PiataAuto.md
O urmărire de o intensitate rară pentru Cehia a avut loc joi, 2 decembrie, în regiunea Moravia de Sud a acestei ţări. Poliţia patrula pe autostrada D2 în apropiere de oraşul ceh Breclav şi graniţa cu Ungaria şi a vrut să oprească un Chrysler Voyager cu numere de înmatriculare de Ungaria pentru o verificare de rutină. Acesta a frânat uşor iniţial, dar către momentul în care ar fi trebuit deja să oprească, a accelerat şi a astfel a pornit urmărirea.
A ieşit apoi de pe autostradă spre Velke Bilovice, îndreptându-se apoi spre Podivin. Aici goana a ajuns pe teritoriul unor sate, şoferul de 22 de ani de la volanul Chrysler-ului gonind agresiv pe uliţele satului, încercând să evadeze de poliţiei. Apoi acesta s-a îndreptat spre Lednice, distanţa urmăririi trecând deja de 20 de km! Pe drumul spre Lednice poliţia a pregătit două blocaje, dar şoferul din Chrysler a spart aceste blocaje.
La unul din blocaje şoferul de Chrysler s-a îndreptat direct spre un poliţist, fiind gata să-l lovească, dacă acesta nu se ferea în ultimul moment, accidentând apoi şi un automobil al poliţiei. La cel de-al doilea a ocolit pe acostament, lovind din nou o altă maşină de poliţie. Şoferul a continuat să se mişte spre Valtice, spre sud-vest, sperând probabil că va forţa punctul vamal şi va ieşi din Cehia, or, după Valtice, la doar 1 km e din nou hotar, dar de această dată cu Austria.
Pe drumul spre Valtice, însă, o maşină de poliţie a trecut în faţa Chrysler-ului şi în momentul când un microbuz trecea pe contrasens, maşina din faţă a oprit cu preţul de a fi lovită, iar alta din spate, împreună cu microbuzul, au asigurat blocajul. Nici după ce a oprit şoferul nu s-a predat de bună voie, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească armele din dotare pentru a-l determina să iasă din maşină. Şoferul a fost pus cu faţa la pământ şi i s-au pus cătuşe. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 22 de ani, originar din Moldova. În maşina sa au fost găsiţi 9 oameni, refugiaţi. Este al 4-lea caz cunoscut doar în ultimele săptămâni de şoferi moldoveni implicaţi în transportul ilegal de refugiaţi spre ţările europene.
Şoferul moldovean, prins de poliţia din Cehia, a fost plasat în arest preventiv, şi i se vor înainta acuzaţii de organizare a imigraţiei ilegale şi trecerea frauduloasă a frontierei, plus o acuzaţie care-l va costa şi mai mulţi ani de libertare, legată de punerea în pericol a vieţii unui poliţist, în timpul urmăririi. Prin urmare, cu toate capetele de acuzare împreună, şoferul din Moldova va avea de stat, cel mai probabil, un număr mare de ani într-o închisoare din Cehia.
Foto: Condiţiile în care erau transportaţi oamenii, fără elementare scaune cel puţin
Vezi mai jos filmul urmăririi, publicat de poliţia cehă.
0
3,288
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!