Aceasta e clona lui Land Rover Defender din China, Jetour T-X, lansat de cei de la Chery

11 Ianuarie 2022, 14:41
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă producătorii chinezi mai mari au mai făcut în ultima vreme progrese în direcţia mascării inspiraţiei lor de la modele occidentale, când vine vorba de modele adresate pieţei interne, aceştia sunt mai lipsiţi de scrupule. Aseară a fost lansat, spre exemplu, un concept pre-producţie a unui offroader construit pe cadru dur, care aminteşte izbitor de mult de silueta şi ideile aduse de noul Land Rover Defender.
Conceptul poartă numele de Jetour J-X, unde Jetour e numele mărcii, sau submărcii, deţinute de producătorul Chery. În ultimul timp producătorii chinezi au tot lansat mărci de automobile cu o uşurinţă nemaivăzută, o singură uzină ajungând să aibă atât de multe mărci, de parcă ar fi modele.
Aşadar, noul Jetour T-X are 4.6 metri lungime, e construit pe cadru dur, are o gardă la sol mare şi promite tracţiune integrală cu toate diferenţialele blocabile şi demultiplicator de cuplu, dar şi regimuri speciale de offroad. Puterea va fi livrată de un motor turbo de 2.0 litri, care va livra 254 CP şi 390 Nm.
Noul model chinezesc aduce cel mai mult al Land Rover Defender din profil lateral şi la posterior, unde până şi forma blocurilor optice parte inspirată, iar zona roţii de rezervă e făcută în stilul canistrelor, amintind din nou de elemente folosite de Land Rover. Şi proporţiile generale aduc tot a Defender.
Partea frontală, însă, seamănă mai mult cu noul Ford Bronco, aşa că, pur oficial, Jetour J-X nu e un plagiat total, ci o „cercetare” cu inspiraţie din două surse. Compania chineză a promis că până la sfârşitul acestui an va lansat şi modelul de serie.
0
4,654
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!