Acesta e noul Cadillac Escalade V, SUV-ul american cu performanţe de Corvette, care va concura cu Alpina XB7 şi GLS AMG

24 Ianuarie 2022, 10:51
Ilie Toma
Cadillac are în gamă modele ale diviziei de performanţă V, cum ar fi CT4-V sau CT5-V, dar renumitul SUV mare Escalade nu avusese până acum o asemenea versiune performantă. Acum, însă, americanii au dezvăluit primele imagini cu noul Cadillac Escalade V, pe care au anunţat că-l pregătesc intens de producţie.
Cadillac n-a dezvăluit datele tehnice complete pentru noul său model, spunând că o va face în primăvară, când munca de pregătire a noul SUV va fi mai aproape de final. Însă fanii Cadillac deja intuiesc cu o foarte mare probabilitate, că sub capotă se va afla acelaşi V8 supraalimentat cu compresor mecanic, de 6.2 litri, de pe modelul CT5-V Blackwing, care dezvoltă 677 CP. Totuşi, se estimează că pentru Escalade V, performanţa ar putea fi un pic temperată, până la 640-650 CP.
Şi cum divizia V a celor de la Cadillac poate fi comparată direct cu diviziile de performanţă ale producătorilor germani, precum AMG, M sau RS, nu ne va lua mult să constatăm că germanii nu prea au concurenţi la fel de mari şi cu la fel de multă performanţă, pentru a-i contrapune în faţa lui Escalade V. Audi are RSQ8, cu 600 CP la activ, dar e un model cu siluetă de coupe mai mult, deci cumva concurenţa e doar tangenţială. BMW X7 M50i e cu peste 100 CP mai puţin puternic, iar Mercedes-AMG GLS 63 e cel mai apropiat, cu un motor de 611 CP. Totuşi, dacă ne amintim de Alpina XB7, modelul produs de Alpina pe baza lui BMW X7, acel SUV mare va fi cel mai apropiat ca performanţe, având 621 CP şi 800 Nm, suficient cât să prindă prima sută în numai 4.2 secunde şi să atingă 290 km/h viteză maximă! Pentru comparaţie, motorul de pe Cadillac CT5-V Blackwing produce 677 CP şi 893 Nm.
Partea frumoasă e că în ultimul timp producătorii americani au descoperit cât de mult entuziasm generează în rândurile publicului asemenea lansări de modele performante. Şi e la fel de adevărat că ingineria acestor modele a devenit mai fascinantă în ultimii câţiva ani, tocmai pentru că inginerii au fost lăsaţi să experimenteze cu mai mult curaj, iar acel curaj a fost primit frumos de public. Aşa că s-ar putea la fel de bine ca noul Cadillac Escalade V să aibă o putere şi mai mare decât estimează fanii, surprinzându-i plăcut pe aceştia şi devenind instant unul din cele mai dorite SUV-uri mari americane, cu performanţă comparabilă de Corvette.
0
3,083
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!