Acestea sunt două Lada clasice, în stare excelentă, ieşite la o plimbare prin Chişinău

14 Ianuarie 2022, 16:42
Redacţia PiataAuto.md
Să vezi în zilele noastre exemplare Lada păstrate în stare excelentă prin Chişinău, şi în general în Moldova, e deja o raritate, iar când asemenea exemplare apar în vizor, ele sar imediat în ochi. Da, ceea ce era cândva parte din peisajul uzual a devenit azi o raritate, iar oamenii încep a aprecia tot mai mult maşinile care au supravieţuit cu bine, datorită pasiunii proprietarilor lor. Acestea sunt două Lada 2101 şi 2102, ieşite la o plimbare prin Chişinău.
Lada 2101 e fabricată în anul 1978 şi a fost reanimată într-un stil mai diferit decât cel autentic, mai aproape de stilul JDM sau de curentul numit „clasica întotdeauna gata de luptă”, dacă ar fi facem o traducere adaptată.
Lada 2102, însă, e într-o condiţie absolut autentică, de la vopseaua sa originală de un verde aprins, până la roţi, anvelope şi toate celelalte elemente. Şi, deşi mulţi adorau mai mult modelul 2101, versiunea break 2102 şi-a câştigat o reputaţie şi mai respectată, de a fi cumva mai rezistentă, mai bine construită, mai specială. Şi, inevitabil, au fost produse mai puţine exemplare.
Lada 2102, cea din Chişinău, despre care vorbim azi, e fabricată în 1979 şi păstrează încă plăcuţe de înmatriculare dintre primele tipuri disponibile în Moldova independentă.
Am discutat direct şi cu proprietarul acestei Lada 2102, primind de la el şi mai multe poze. Ne-am convins, deci, că şi interiorul e la fel de autentic ca şi exteriorul. Şi indiferent de marca şi modelul maşinii, când vezi o maşină clasică, într-o stare originală, preţuită şi păstrată de proprietarul său, asta nu poate naşte decât admiraţie!
Mai mult ca atât, această Lada are o istorie extraordinară în spate, într-atât de specială, de fapt, încât ar merita un reportaj viitor separat, dedicat doar ei. Până atunci, o putem admira pe ea şi pe surata 2101, în poze frumoase făcute chiar de către proprietarii pasionaţi ai acestor maşini!
0
2,708
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!