China a inaugurat prima autostradă subacvatică cu 6 benzi din lume, construind-o în doar patru ani

6 Ianuarie 2022, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
În lume mai există câteva tunele subacvatice fascinante, cel mai lung fiind situat în Norvegia şi având 14.3 m lungime. Dar e o premieră absolută să vedem o întreaga autostradă subacvatică, cu câte 3 benzi pe sens şi o lăţime totală de 43.6 metri. Aşadar, China a inaugurat tunelul subacvatic Taihu, care are o lungime de 10.79 km şi care conţine 6 piste de autostradă subacvatică, câte 3 pe fiecare sens de circulaţie.
Noul tunel poartă numele lacului Taihu, prin care trece, şi se află în provincia Jiangsu, aproximativ la 50 km est faţă de Shanghai. Podul tunelului e acoperit cu LED-uri ce luminează în nuanţele turcoaz ale apei, pentru a crea efectul de prezenţă subacvatică şi a menţine plictiseala departe de şoferi. De curând, tunelul a fost deschis circulaţiei vehiculelor, viteza maximă fiind limitată iniţial la 100 km/h.
Tunelul este parte a noii autostrăzi de 43.9 km lungime, ce leagă oraşele Shanghai şi Nanjing. Construcţia tunelului propriu-zis a început la 9 ianuarie 2018, astfel încât totul a durat mai puţin de patru ani.
Costul total al construcţiei tunelului a fost de 1.56 miliarde de dolari, fără a se depăşi estimarea iniţială de buget pe parcursul construcţiei.
1
44,841
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!