(FOTO) Cum arăta o întâlnire a maşinilor modificate în Moldova de acum aproape 20 ani

31 Ianuarie 2022, 10:02
Redacţia PiataAuto.md
Pentru mulţi dintre noi, aceste imagini vor părea încă proaspete în memorie, dar au trecut deja aproape 20 de ani de atunci, iar mulţi dintre tinerii ştrengari de 20 de ani de atunci au astăzi deja vârste de 40, sunt mai maturi, dar cu siguranţă îşi amintesc de senzaţiile de atunci. Da, la începutul anilor 2000 în Moldova se organizau aproape regulat tot soiul de întâlniri cu maşini modificate, în special sub podul de la Telecentru din Chişinău, zonă care dădea şansa şi organizării unor curse la distanţa de 402 metri, într-un mediu controlat, cu autorizări din partea poliţiei pentru a închide acea porţiune de drum.
Un entuziast din Moldova a publicat de curând o serie fotografii din arhiva personală cu imagini de la asemenea întâlniri, majoritatea dintre care au avut loc în 2004 sau în anii apropiaţi. Iar aceste imagini oferă o incursiune interesantă în atmosfera acelor evenimente de atunci, dar şi în felul în care se modificau pe atunci maşinile, sau în tipul de modele care erau populare.
Astăzi deja multe din acele modele ar fi maşini de colecţie şi în forma lor originală, atunci însă, ele păreau doar nişte maşini bune, cu pasiune, dar curente sau abia ieşite din producţie.
Şi apoi, se simte foarte mult stilul tuning-ului din jocurile NFS de atunci. Kit-uri de caroserie, coborâre a suspensiei, abţibilduri aplicate pe maşini — foarte multe evocă aceeaşi manieră de personalizare a maşinilor, în acel stil de underground urban cu inspiraţii japoneze.
Sunt şi modificări care păreau atunci curajoase şi extravagante, iar azi parcă par prea ciudate. În special BMW-urile cu feţe modificate total, în linii fluide de design. Pare că printre maşini există şi un BMW 540i E34 modificat în asemenea mod, iar acea maşină avea motor V8 sub capotă! Deci, să strici formele autentice ale unei asemenea bijuterii, înseamnă să faci o blasfemie, să-i tai din valoare ireversibil. Dar asta înţelegem azi, după 20 de ani. Pe atunci, asta era extraordinar.
Prin aceste imagini se remarcă şi foarte multe maşini japoneze, poate chiar mai multe ca şi proporţie decât avem azi în asemenea siluete. Se întrevăd modele precum Nissan Skyline GT-R, Subaru Impreza WRX STI, Dodge Stealth, care era acelaşi Mitsubishi 3000GT, Honda Accord Coupe/Prelude.
Dar, fireşte, nu lipsesc nici modelele germane interesante cu embleme BMW, Mercedes şi chiar un Opel Vectra modificat.
Cum ţi se pare aceste evenimente de acum aproape 20 de ani în urmă, în raport cu cele din zilele noastre? A fost o amploare mai mare atunci, am pierdut ceva pe drum, sau dimpotrivă, îţi plac mai mult cele din zilele noastre şi le consideri mai maturizate, mai bune?
Oricum, simplul fapt de a privi aceste imagini de 20 de ani în urmă e un exerciţiu ce va trezi amintiri plăcute multora.
Sursa imagini: Facebook / grupul Old Cars Moldova / Valeriu Vasilivici Rotaru
0
5,891
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!