(FOTO) Cum arată trotuarele amenajate cu zone verzi din Chişinău, după zăpezi şi sărbătorile de iarnă

3 Ianuarie 2022, 09:39
Redacţia PiataAuto.md
Perioada sărbătorilor e în mod tradiţional una mai aglomerată în Chişinău, cu mai mult trafic şi cu mai multe necesităţi de a opri la magazinele din zone centrale, pentru cadouri şi pentru necesităţi scurte. Şi, cumva, pentru că e atmosferă de sărbătoare, mulţi ajung să creadă că poliţia va fi mai indulgentă cu o maşină parcată neregulamentar. Aşa că multe automobile au ajuns a fi parcate chiar şi acolo unde de multe luni bune nu se mai parchează nimeni.
Spre exemplu, strada Puşkin din capitală are trotuare noi, amenajate cu zone verzi, de iarbă şi flori, din care pe timp de iarnă a rămas mai mult iarba. Oprirea şi parcarea pe aici e interzisă, iar în perioadele normale ale anului şoferii din Chişinău respectau în cea mai mare parte aceste interdicţii. Acum, de sărbători, însă, zăpada a acoperit parţial acestei zone verzi. Acest fenomen, la care s-a mai adăugat şi acea pretinsă indulgenţă de sărbători, au făcut ca zeci de automobile să calce peste tot aceste zone verzi ale străzii Puşkin, distrugând în totalitate orice urmă de amenajare şi zone verzi, tot noroiul de acolo ajungând şi pe trotuarul destinat pietonilor, şi pe carosabilul de pe drum.
E extraordinar de trist să vedem această privelişte în oraş, nu numai pe strada Puşkin, pentru că, până la urmă, sunt impozitele noastre, ale tuturor, puse în aceste amenajări. Şi ceva care a putut fi păstrat vreme de peste jumătate de an printr-o atitudine civilizată, a ajuns a fi compromis acum, în doar câteva zile de sărbători. Probabil se va putea repara ceea ce vedem acum, dar va fi nevoie de noi lucrări de afânare a pământului, însămânţare cu plante, curăţare a noroiului de pe trotuar şi drum, lucrări care vor fi plătite tot din taxele noastre.

Sursa foto: Facebook / grupul GBM Online / Dmitrii Cernioglo
1
1,507
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!