(FOTO) De ce s-au rupt pilonii de electricitate pe viaductul din Chişinău

10 Ianuarie 2022, 08:41
Redacţia PiataAuto.md
În după amiaza zilei de ieri Chişinăul a fost frapat de ştirea că pe viaductul dintre sectoarele Centru şi Botanica, una din cele mai circulate artere din capitală, s-au rupt mai mulţi piloni şi au căzut peste partea carosabilă. Ştirea este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât de mai mulţi ani se vorbeşte despre necesitatea unor reparaţii majore la terasamentul şi structura celor trei poduri ce formează această arteră.
Câteva imagini făcute ieri de martorii din zonă, arată cât de ruginită pe interior este structura acestor piloni. Iar pilonii fiind de o înălţime mare, efectul de pendul face ca această structură slăbită să fie şi mai solicitată. Iar ieri a fost nevoie doar de un troleibuz, tija căruia a agăţat un fir electric din viteză, după ce a sărit de pe fir, pentru ca acel troleibuz să tragă stâlpul jos după el. Bineînţeles, într-un asemenea caz trebuia să se rupă capătul tijei, tija în sine sau firul şi nicidecum stâlpul. Însă în cazul viaductului din Chişinău, cea mai slabă verigă au fost pilonii.
Regia Transport Electric a restabilit aseară circulaţia, către ora 21:30. Însă odată ce am văzut cu toţii starea acestor piloni, se impune schimbarea lor pe întreaga lungime a viaductului, or, în cazul unei viitoare căderi s-ar putea să nu avem norocul de ieri ca aceştia să nu lovească nimic în prăbuşirea lor.
0
3,476
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!