(FOTO) O singură maşină a provocat dezordine pe un trotuar din Chişinău, iar acum primarul face apel la poliţie

5 Ianuarie 2022, 09:36
Redacţia PiataAuto.md
Deşi cu doar două zile în urmă menţionam într-un alt articol despre haosul creat de maşinile care au fost parcate peste zonele verzi ale trotuarelor, înmuiate după topirea ultimelor zăpezi, iar ulterior şi primarul Chişinăului s-a declarat revoltat de un asemenea comportament, ieri seară un şofer de Dacia Duster a făcut o dezordine inimaginabilă pe un trotuar din capitală. A fost nevoie de o singură maşină şi de un singur om, pentru a produce deteriorări şi murdărie respingătoare.
Acesta a ţinut cu tot dinadinsul să-şi urce maşina pe trotuarul de pe bulevardul Grigore Vieru, deşi există indicatoare clară că oprirea este interzisă acolo, cu atât mai mult parcarea. Odată ce a urcat cu roţile peste zona verde, acoperită acum cu pământ înmuiat, maşina a tot derapat şi răscolit pământul până şi-a croit drum pe trotuarul pavat, unde a călcat cu roţile pline de noroi. Şi pentru că nici asta n-a fost suficient, şoferul de Dacia a mai mers până în faţa unui magazin, aşa pe trotuar, făcând şi mai multă dezordine acolo.
Martorii l-au fotografiat şi au publicat imaginile pe reţelele sociale, iar acum până şi primarul Chişinăului a republicat aceste imagini, făcând apel la pedepsirea autorului de către poliţie.
Dar, în asemenea cazuri, oare pe lângă amenda rutieră ce i-ar putea fi aplicată, oare n-ar fi corect să i se impună autorului şi costurile de curăţare şi reamenajare a trotuarului, eventual printr-o procedură civilă suplimentară? Cu siguranţă în orice ţară civilizată, cu poliţie strictă, o asemenea faptă n-ar fi calificată doar ca o încălcare rutieră, ci şi ca distrugere a proprietăţii publice.
1
1,918
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!