Imaginea zilei în Chişinău: când parbrizul e îngheţat dimineaţa şi îţi cureţi doar un mic cerc să vezi drumul

13 Ianuarie 2022, 17:24
Redacţia PiataAuto.md
Astă-noapte în Moldova au fost geruri de până la -10 grade, iar asta înseamnă că dimineaţă mulţi şoferi au trebuit să-şi încălzească mai mult maşinile, curăţând uneori şi stratul de gheaţă format pe parbriz. Unii au aşteptat să se încălzească motorul şi căldura lui să degivreze parbrizul, alţii au luat unelte în mână şi au îndepărtat mecanic gheaţa, dar un şofer, din Chişinău surprins de un vizitator care ne-a şi trimis imaginea la redacţie, a decis că e suficient să-şi facă doar o mică ferestruie, ca un hublou de submarin sau avion, ca să vadă traficul din faţa sa.
Parţial, explicaţia poate veni de la motorul de sub capotă, or, şoferul conduce un VW Sharan, iar aceste modele, dacă aveau motoare diesel de 1.9 TDI, erau notorii de lente la încălzirea lor, uneori motorul rămânând rece iarna şi după zeci de minute de condus, iar statul de loc nu încălzea niciodată propulsorul pe asemenea ger. Respectiv, în cazul acestui şofer încălzirea parbrizului cu căldura motorului n-ar fi funcţionat cel mai probabil.
Dar, în acelaşi timp, lecţiile elementare de la şcoala auto ne obligă să ne curăţăm maşina în asemenea condiţii pentru a avea suficientă vizibilitate, or, o reacţie întârziată la un pieton, de exemplu, nu va fi scuzată de gheaţa de pe parbriz.
0
3,240
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!