Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Ungaria vor fi produse automobile electrice ale producătorului Kamaz din Rusia, la o viitoare fabrică

28 Ianuarie 2022 - 11:13
Ilie Toma
Producătorul rus de camioane Kamaz intenţionează să producă automobile electrice compacte în Ungaria, iar planurile sale au fost făcute publice într-un comunicat al ministerului responsabil de industrie şi comerţ din Rusia, care anunţă că producătorul a încheiat deja un acord de intenţie cu ministerul tehnologiei şi inovaţiilor din Ungaria.
Cei de la Kamaz au dezvăluit acum doi ani un prim prototip al unui automobil electric compact, numit Kama-1, iar apoi au fondat o companie separată, în regim de start-up, care avea sarcina de a dezvolta împreună cu inginerii de la o universitate din Sankt Petersburg viitorul model electric de serie, pentru a ajunge şi la punerea în producţie a acestuia. Ulterior, o mare parte din acţiuni au fost vândute unor investitori privaţi din Rusia, iar producătorul de camioane Kamaz a rămas cu 25% din acţiuni din acel start up. Între timp, s-a anunţat că viitorul model e în dezvoltare, dar acesta va creşte în dimensiuni faţă de conceptul arătat acum doi ani şi va avea un electromotor mai puternic, de circa 150 CP.
Anunţul de acum, privind planurile din producţie din Ungaria, este unul neaşteptat, întrucât au fost confirmate şi intenţiile de a produce acelaşi model în Rusia. Prin urmare, putem deduce că Ungaria ar putea fi ţara unde vor fi asamblate maşini destinate Uniunii Europene şi care vor beneficia astfel de subsidii şi facilităţi de taxare, în raport cu maşini importate eventual din Rusia. Şi mai surprinzător este că acordul de acum, încheiat cu Ungaria, a fost însoţit deja şi de cifre de producţie şi termen planificaţi: către anul 2025 Kamaz planifică să producă 32 mii automobile electrice la viitoarea fabrică din Ungaria, iar către anul 2030 producţia ar urma să crească până la 320 mii automobile electrice produse anual.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter