Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes a lansat un Maybach S-Class mai bugetar în Rusia, cu motor mai mic şi dotări standard mai precare

24 Ianuarie 2022 - 12:25
Redacţia PiataAuto.md
Actualul Mercedes-Maybach S-Class în caroserie W223, sau Z223 cum e utilizat în cazul Maybach, e deja criticat pe bună dreptate că ar fi simplificat somptuozitatea pe care o aveau cândva modelele Maybach adevărate până la nivelul unor versiuni un pic mai dotate ale lui S-Class şi nimic mai mult, în esenţă. Dar noua lansare a celor de la Mercedes în Rusia riscă să alimenteze şi mai mult asemenea critici.
Foto: versiune actuală de Mercedes-Maybach, cu caroserie bicoloră

E vorba de un Mercedes-Maybach S-Class mai bugetar, oricât de mult ar suna asta ca oximoron. Dacă limuzinele S-Class cu emblemă Maybach de până acum aveau doar fie motoare V8, fie V12, atunci noua versiune S450 a limuzinei Maybach va avea un motor de 6 cilindri în linie, cu 3.0 litri. De fapt, e exact acelaşi motor de pe S-Class-ul obişnuit cu indicele S450, care e un mild hybrid şi care dezvoltă 367 CP. Marele avantaj al lui Maybach S-Class din Rusia va fi preţul mai mic cu circa 35,000 euro faţă de un Maybach S-Class cu V8. Astfel, preţul noului Maybach în Rusia, cu tot cu taxele exorbitante de lux, va fi de circa 190,000 euro, faţă de circa 225,000 pentru motorizarea V8.
Foto: aşa va arăta noua versiune bugetară a lui Mercedes-Maybach S-Class din Rusia

Noua versiune mai bugetară, însă, nu se va distinge doar prin motor. Germanii au scos şi o mulţime de opţiuni de pe listă, oferite standard pe versiunile de până acum. Astfel, cumpărătorii vor primi un set de jante atât de urâţele şi de simple, încât aceştia vor fi obligaţi să bifeze altele mai frumoase pentru un preţ suplimentar, iar suspensia E-Active Body Control a devenit opţională. Până şi farurile Digital Light au devenit opţionale.
La interior nu vor mai fi standard nici scaunele cu masaj, nici măsuţele destinate pasagerilor spate, nici inserţiile de lemn cu pori deschişi, nici măcar head-up display-ul şoferului. Majoritatea dintre aceste dotări lipsă vor putea fi comandate pentru plată suplimentară, însă nu şi opţiunea de a avea caroserie bicoloră, cum o pot avea modelele Maybach cu V8 şi V12 sub capotă.
Aşa arată interiorul noului Mercedes-Maybach S450 4MATIC din Rusia, în dotare standard

O versiune cu motor similar există şi în China, lansată ceva mai devreme, dar acolo indicele nu e S450, ci S480, deşi puterea e identică.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter