Ministrul Muncii din România a rămas fără permis de conducere, după ce a fost prins de radar conducând cu 121 km/h prin localitate

3 Ianuarie 2022, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
România, prin instanţele sale de judecată, a oferit recent un exemplu de justiţie aplicată exemplar inclusiv unui ministru, care a fost prins de radarul poliţiei gonind cu 121 km/h prin localitate.
Fapta iniţială a ministrului muncii, Marius Budăi, s-a produs tocmai la 22 februarie 2021, în localitatea Pufeşti din Vrancea, dar la scurt timp ministrul a depus o plângere contravenţională, încercând să conteste procesul verbal emis de poliţiştii din Vrancea. La data de 23 iunie, judecătoria Adjud i-a respins plângerea sa. Ministrul nu s-a lăsat, însă, şi a făcut apel la decizia din vară, cazul fiind judecat recent, în luna decembrie, la tribunalul Vrancea. Magistraţii de aici i-au respins apelul Ministrului ca nefondat şi eu emis o hotărâre definitivă prin care au dispus retragerea permisului de conducere pentru 90 de zile şi plata unei amenzi usturătoare.
În faţa unei decizii definitive, ministrul a declarat că regretă ce s-a întâmplat şi a spus că se grăbea de la Botoşani la Bucureşti pentru o şedinţă de guvern care fusese convocată cu doar câteva ore înainte. Acesta a mai recomandat tuturor conducătorilor auto să respecte legislaţia. Ministrul nu este la prima asemenea abatere, în 2019 permisul mai fiindu-i suspendat o dată pentru o viteză de 140 km/h pe un traseul din judeţul Iaşi, unde viteza admisă era de 70 km/h. În România, depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei admise pe orice sector de drum se sancţionează cu suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile, la care se mai adaugă şi o amendă, mărimea căreia variază în funcţie de tipul de drum şi mărimea depăşirii.
0
6,210
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!