Mopedul Carpaţi va renaşte în Ucraina, cu propulsie electrică

13 Ianuarie 2022, 10:11
Redacţia PiataAuto.md
În perioada anilor 80 şi 90 mopedul Carpaţi devenise cât se poate de cunoscut, fiind pentru mulţi pentru vehicul pe care-l încercau în adolescenţă. Mopedul era produs în oraşul Lvov din Ucraina şi a fost lansat în 1981, cu un substrat tehnic cât se poate de simplu.
Foto: Moped Carpaţi, produs până în 1997

Acesta avea mai multe versiuni ale aceluiaşi motor în doi timpi, de 49.8 cm cubi, fiind capabil să atingă viteze maxime între 40 şi 50 km/h, în funcţie de versiune. Avea un rezervor de 7 litri de benzină, şi consuma cam 2.0-2.5 litri/100 km, prin urmare cu 7 litri te putea plimba mult şi bine cu el. Puterea motorului, în funcţie de versiune, era cuprinsă între 1.8 şi 2.2 CP.
Foto: Moped Carpaţi, produs până în 1997

Acum, compania ucraineană Delfast, cea care produce deja mai multe bike-uri electrice cu autonomie mare şi le vinde cu succes mai ales în SUA, şi tot ea cea care a anunţat anterior că a obţinut drepturile de marcă pentru motocicletele Dnepr şi va renaşte şi acea marcă ucraineană, acum şi-a anunţat planurile pentru a reînvia şi numele Carpaţi, sau „Carpatî”, dacă ar fi să-l sonorizăm în original.
E-Bike Delfast, produs şi vândut în prezent.

Substratul tehnic va fi bazat pe o versiune simplificată a ceea ce se conţine în prezent pe e-Bike-ul mai mare al mărcii, dar totul va fi făcut cu ideea de a păstra filosofia unui produs tineresc şi accesibil, pentru o generaţie nouă de utilizatori. Electromotorul va fi integrat în roata spate, iar pe lângă asta, viitorul Carpaţi electric va avea şi pedale şi lanţ, ca o bicicletă, fapt care-i va permise să se clasifice ca e-bike pe majoritatea pieţelor şi să aibă mai puţine procese de certificări de înfruntat.
De curând, cei de la Delfast au prezentat şi primele schiţe de design pentru viitorul moped electric cu pedale Carpaţi. Şi promit că vor duce aceste schiţe până la forma unui produs pregătit de startul producţiei de serie pe parcursul acestui an.
1
3,973
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!