Nava de croazieră Crystal Symphony a fugit de arest din SUA cu tot cu pasageri, având milioane de dolari neplătite pentru combustibil

25 Ianuarie 2022, 14:04
Redacţia PiataAuto.md
Lucruri incredibile se întâmplă în domeniul transportului maritim în aceste zile. Se pare că nu doar unele automobile pot pleca de la staţiile de alimentare fără să plătească, dar şi ditamai nave de croazieră. Nava Crystal Symphony s-a ales cu un mandat de arest în SUA pentru acest motiv, iar în rezultat ea a fugit cu tot cu pasageri în Bahamas pentru a evita reţinerea.
Compania care deţine nava de croazieră mai deţine şi un alt vas similar, iar în ultimele luni problemele financiare au determinat-o să aibă dificultăţi enorme. Cele două nave ale sale au alimentat în Miami, Florida, cu câteva săptămâni în urmă, în sumă de peste 1.2 milioane de dolari fiecare, navele au plecat din port, însă suma datorată n-a fost transferată companiei care le-a vândut dieselul marin. În rezultat, aceştia au depus o plângere, invocând aceste restanţe, plus altele de mai demult, ce totalizau aproape 5 milioane de dolari. Autorităţile americane au emis un mandat de arest pe numele navei, aceasta urmând a fi reţinută la intrarea în apele teritoriale ale SUA, până la achitarea datoriilor.
Doar că cei de pe Crystal Symphony au aflat de mandatul de arest înainte de a ajunge în Miami, acolo unde trebuiau să fie sâmbătă. Aceştia şi-au anunţat pasagerii că din motive „non-tehnice” nu vor mai ajunge la Miami şi au schimbat cursul spre Bahamas cu puţin timp înainte de a intra în apele SUA. Pasagerii, care plătiseră sume mari pentru croaziere de lux, au aflat şi ei revoltaţi adevăratul motiv pentru care erau redirecţionaţi, spunând că nu le vine a crede că nava pe care se află ei fuge ca una de piraţi.
Totuşi, nava şi-a continuat cursul şi a ajuns pe Bahamas. De acolo pasagerilor li s-a oferit un feribot şi timp de două ore aceştia au fost purtaţi îngroziţi pe valurile imense ale oceanului spre Miami. Nava a rămas ancorată pe o perioadă, iar acum pare să fie din nou în mişcare. Între timp, autorităţile SUA o caută, prin urmare, dacă intră în apele teritoriale americane, va fi cu siguranţă reţinută.

Compania care deţine nava a emis un comunicat spunând că decizia fost neplăcută, dar prudentă şi necesară, în contextul dificil în care operează astăzi asemenea nave. Compania a mai amintit că de peste 30 de ani navele sale de croazieră au fost sinonimul croazierelor de lux şi a promis că va trece de aceste timpuri grele şi va reveni în forţă. Nu a menţionat, însă, nimic de planurile imediate de achitare a combustibilului şi de statutul navei.
0
36,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!