O Lada 2106 a stabilit un nou record mondial la cel mai îndelungat drift, după peste 17 ore de derapaj continuu în Rusia

27 Ianuarie 2022, 12:23
Redacţia PiataAuto.md
O Lada 2106 a stabilit un nou record mondial la cel mai îndelungat drift, după ce a derapat continuu timp de 17 ore şi 34 minute în Rusia. La volanul său s-a aflat un pilot pe nume Evghenii Novokşonov, originar din oraşul Ekaterinburg.
Stabilirea recordului a avut loc pe un lac îngheţat din regiunea Celiabinsk din Rusia, pe un traseu pregătit. Şi maşina a fost pregătită special pentru acest eveniment, fiind echipată cu un rezervor de combustibil de 200 litri, cu pompă adiţională. Lada a mai beneficiat de înlocuirea mai multor elemente de caroserie cu altele de plastic, care i-au redus greutatea totală până spre 800 kg.
Pilotul şi-a transmis live tot procesul de drifting pe YouTube, adunând şi bani pentru a putea să omologheze ulterior recordul său în cartea oficială a celor de la Guiness, cererea costând circa 1,400 euro, iar pilotul reuşind să adune jumătate din sumă în timpul transmisiunii sale live.
Recordul anterior era stabilit de o echipă de motorsport BMW, şi constituia 8 ore. Deci, pentru a doborî recordul, Lada ar fi putut derapa un pic mai mult, iar ţinta organizatorilor era să se atingă minim 10 ore. Însă pilotul s-a simţit suficient de încrezut şi entuziast încât să continue derapajul său neîntrerupt pentru noi şi noi ore. După 16 ore de drift continuu în treapta a 3-a, unul din radiatoarele maşinii s-a spart, iar astfel ea a rămas fără încălzire în habitaclu. Întrucât recordul mondial era deja atins, iar afară erau -24 grade Celsius, după 17 ore şi 34 minute pilotul de pe Lada a decis să oprească derapajul său. Distanţa pe care a reuşit s-o totalizeze în acest interval a fost de 426 km de derapaj controlat continuu.
0
8,648
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!