O Toyota Aygo a salvat viaţa şoferiţei sale într-un accident deosebit de grav în Germania, în care maşina a ajuns sub un camion

19 Ianuarie 2022, 18:24
Redacţia PiataAuto.md
Accidentele în care un automobil loveşte un camion în spate sunt printre cele mai grave posibile, or, înălţimea mai mare a corpului camionului face ca automobilele să alunece adeseori dedesubt, rămânând cu partea superioară aproape retezată. Pentru a contracara acest efect, camioanele şi remorcile moderne sunt obligate să aibă o bară de siguranţă în spate, dar şi această bară cedează uneori.
Acum o săptămână, pe autostrada A45 din Germania s-a produs tocmai un asemenea accident grav. Camionul din faţă, condus de un şofer din Ucraina, oprise pe autostradă într-un ambuteiaj, format din cauza altui accident. După puţin timp, a fost lovit din plin de o şoferiţă cu o Toyota Aygo, care observase prea târziu aglomerarea de vehicule din faţa sa şi nu mai reuşise să frâneze.
În rezultat, maşina a ajuns cu o bună parte a sa sub camion, iar montanţii săi au făcut o treabă eroică în a absorbi impactul şi a păstra celula habitaclului întreagă, deşi vorbim de cel mai mic model din gama producătorului.
Femeia de la volan a fost rănită grav, oricum, la un asemenea impact şi a fost preluată de medici cu elicopterul, însă a supravieţuit, într-un impact care ar fi fost în mod normal incompatibil cu viaţa.
Ulterior, când un serviciu de evacuare a maşinilor a venit să cureţe locul accidentului şi să ia Toyota de pe autostradă, aceasta a luat loc în momentul în care a fost mişcată, benzina scursă ajungând la baterie. Poliţiştii au încercat să stingă incendiul, însă fără succes. În rezultat, maşina, şi aşa avariată, a ars complet. Însă, cel puţin a salvat viaţa şoferiţei sale într-un impact atât de grav. Bineînţeles, şoferiţa purta centură de siguranţă, iar maşina a declanşat airbag-urile.
0
14,721
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!