Pasiune fără hotare a unui om din Moldova, care şi-a luat Mercedesul clasic cu numere de Drochia în Marea Britanie

29 Ianuarie 2022, 08:37
Redacţia PiataAuto.md
Unele lucruri îţi rămân la fel de dragi sufletului indiferent de ţara în care viaţa ajunge să te poarte. Un moldovean, proprietar al unui superb Mercedes-Benz clasic, înmatriculat mulţi ani în urmă, pe când formatul de numere era cu totul altul, pare să-şi fi luat maşina îndrăgită cu el tocmai în Marea Britanie, unde a fost surprinsă ceva timp în urmă, parcată pe o stradă, într-o condiţie estetică perfectă, dar purtând în continuare cu mândrie numerele raionului Drochia din Moldova.
Sursa foto: Facebook /grupul Old Cars Moldova / Valerian Pasat

Maşina e un Mercedes-Benz S-Class Coupe din generaţia W126, numită mai corect C126 SEC. Nu ştim, din păcate indicele motorizării, dar pare a fi minim un 500 SEC. Mai mult ca atât, jantele maşinii par a fi din seria celor ce veneau cu body kit-ul AMG pe atunci.

Modelul coupe a fost unul adorat atât în forma sa standard, de uzină, cât şi în multiplele modificări care se propuneau pentru el, inclusiv de AMG, care era încă un atelier independent pe atunci. C126 purta aceeaşi excelenţă inginerească a lui W126, însă folosea doar motoarele cele mai mari şi era de obicei şi mai bine dotat. A fost produs în mult mai puţine exemplare decât limuzina S-Class W126. Limuzina se produsese în peste 800 mii unităţi, în timp ce coupe-ul SEC — în doar 74,060 exemplare în toată istoria sa şi toate ipostazele luate la un loc, fapt care face din aceste maşini nişte exemplare de colecţie rare şi apreciate azi.
Foto: Un Mercedes C126 SEC cu body kit AMG din acei ani

Poza e făcută de un trecător, însă, nu de proprietar, iar acesta rămâne deocamdată necunoscut. Dacă eşti chiar tu proprietarul, sau dacă îl cunoşti sau ai vreun indiciu, te rugăm să ne scrii un mesaj pe Facebook. Am vrea să-i cunoaştem istoria, aşa că vă cerem ajutorul, să ne ajutaţi să-l găsim, pentru a-i afla istoria frumoasă, a lui şi a acestui Mercedes cu numere de Drochia, transportat cu atâta pasiune tocmai până în Marea Britanie!
1
39,360
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!