Pe o mare parte din traseele naţionale din Moldova se circulă în condiţii de zăpadă şi gheţuş

24 Ianuarie 2022, 09:46
Redacţia PiataAuto.md
Deşi nu vorbim de un ciclon masiv de ninsori, totuşi căderile sporadice de zăpadă din ultimele două zile şi variaţiile de temperatură au făcut ca mai ales traseele naţionale din Moldova, mai depărtate de capitală, să aibă condiţii dificile de înaintare, care necesită prudenţă sporită.
Nici un drum nu este blocat la această oră, însă carosabil acoperit cu un strat subţire de gheaţă sau zăpadă, care-l face deosebit de lunecos, e prezent atât pe traseele din nord, cât şi pe cele din sud. Administraţia de Stat a Drumurilor a raportat azi dimineaţă, totuşi, că peste 105 autospeciale au intervenit la nivel naţional acolo unde a fost nevoie de ele, în mare parte pentru a împrăştia material antiderapant. Aceste unităţi au operat atât pe parcursul zilei de ieri, cât şi pe parcursul nopţii şi dimineţii de luni.
Astfel, asemenea condiţii variabile de gheţuş pot fi uneori mai periculoase decât ninsorile mai abundente, întrucât şoferii pot să nu observe când maşina trece de pe o suprafaţă cu aderenţă bună la una cu gheţuş, iar astfel, în momente critice de frânare sau virare, pot avea surpriza lipsei de aderenţă a maşinii. Prin urmare, îndemnul nostru e să ţinem cont cu toţii de această schimbare bruscă a aderenţei carosabilului, pe care o pot întâlni azi mai ales cei ce circulă pe trasee interurbane din Moldova.
0
1,156
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!