Peste 600 de radare fixe vor fi instalate pe drumurile din România, în încercarea de a combate vitezomanii

10 Ianuarie 2022, 09:59
Redacţia PiataAuto.md
Autorităţile din România au anunţat planuri grandioase de a lupta cu vitezomanii de pe traseele naţionale, în contextul în care ţara are în mod constant cea mai mare rată de accidente şi decese provocate de acestea din Uniunea Europeană. Astfel, în anul 2022 vor fi instalate peste 600 de radare fixe pe cele mai importante trasee naţionale.
Prioritate se va da celor mai intens circulate trasee şi totodată drumurilor pe care s-au înregistrat un număr mare de accidente, cauzate de viteza excesivă. Sunt în vizor şi traseele ce duc spre cele mai aglomerate vămi, precum Nădlac, dar şi câteva autostrăzi, inclusiv Autostrada Soarelui, ce leagă Bucureştiul de Constanţa.
Noile radare cu camere fixe vor fi capabile să detecteze viteza, să citească numărul de înmatriculare, dar şi să verifice actualitatea certificatului de înmatriculare şi inspecţiei tehnice periodice. Prin urmare, şi cei care circulă cu viteză regulamentară, dar au aceste acte expirate, ar putea primi amenzi.
Scopul declarat al autorităţilor este de a reduce numărul accidentelor pe drumurile României cu 25% timp de 3 ani. Radarele vor fi instalate pe parcursul anului 2022 şi vor costa 12 milioane de euro, iar pe lângă asta planul mai prevede alte 1,000 sisteme de limitate a vitezei, 300 radare mobile şi 500 camere video de monitorizare a traficului.
0
1,935
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!