Peste 800 mii de Mercedes-uri cu motoare diesel au un defect ce riscă să provoace incendiu, dar producătorul nu are piese pentru un recall

7 Ianuarie 2022, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
O problemă majoră a mai multor modele Mercedes-Benz moderne, cu motoare diesel, a fost scoasă la iveală de presa germană, în particular de publicaţia Bild. Astfel, peste 800,000 de exemplare moderne Mercedes, toate cu propulsoare diesel, au un defect ce poate duce la riscul unui incendiu, iar paradoxul e că producătorul ştie despre asta, dar nu începe un recall deocamdată, pentru că n-ar avea piesele de schimb disponibile, din cauza crizei globale în rândul furnizorilor.
Sunt afectate automobilele produse între ianuarie 2017 şi octombrie 2021, modelele afectate fiind GLE-ul actual, GLS-ul actual, C-Class W205, E-Class W213, S-Class W222 şi chiar actualul W223, E-Class Coupe şi Convertible actuale, GLC-ul actual, G-Class şi CLS. Motoarele efectate sunt OM656 (3.0 litri, cu 6 cilindri în linie) şi OM654 (2.0 litri, cu 4 cilindri în linie, mai cunoscut ca 1,950 cm cubi, debutat pe W213).
Problema exactă vine de la pompa sistemului de răcire, controlată de o supapă vacuum. Această supapă poate genera scurgerea lichidului de răcire în sistemul de vacuum, iar astfel componentele acestui sistem se pot supraîncălzi şi lua foc.
Aşadar, cei de la Mercedes întârzie pornirea unei rechemări de service pentru rezolvarea problemei, din cauza crizei de semiconductoare şi a lanţului de furnizori, însă promit să pornească o asemenea campanie când piesele de schimb vor fi disponibile. Publicaţia germană a publicat şi o scrisoare pe care Mercedes a trimis-o către proprietarii de vehicule afectate, în care compania germană îi informează despre problemă şi-i îndeamnă să-şi limiteze la maxim deplasările cu maşina între timp.
Producătorul mai menţionează că deţinătorii motorizărilor pe benzină nu trebuie să-şi facă nici o grijă.
0
8,737
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!