Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

SUV-ul electric chinezesc Hongqi E-HS9 a început a fi vândut în Rusia, iar preţul e exorbitant

25 Ianuarie 2022 - 15:22
Redacţia PiataAuto.md
Acum mai bine de un an vorbeam despre apariţia acestui SUV pur electric de lux din China, care a luat-o pe calea electrificării înaintea SUV-urilor de talie comparabilă precum GLS, X7 sau Range Rover. Mai spuneam atunci că modelul chinezesc pretindea să ofere un nivel de lux care nu doar că ar surclasa liga premium obişnuită, dar ar ajunge până spre Rolls-Royce. Ei bine, acum acest model s-a lansat în Rusia, iar preţul e exorbitant, pentru un model chinezesc.
Chinezii au anunţat un preţ de pornire de 13,850,000 ruble, echivalentul a circa 156,000 euro! Probabil, dacă ajungi să cumperi o asemenea maşină, vei fi unul din puţinii oameni care ar putea spune că a cumpărat o maşină chinezească la un preţ de peste 150 mii euro!
Pentru aceşti bani, totuşi, cei din Rusia vor primi doar dotarea maximă a modelului, echipată cu adevărate tronuri în spate, în stil Rolls-Royce. Scaunele au şi masaj, inserţiile de lemn din interior sunt făcute din lemn natural, iar pielea e de cea mai fină calitate. De asemenea, şi la exterior jantele standard sunt de cea mai mare dimensiune posibilă pentru acest model, de 22 de ţoli.
SUV-ul electric Hongqi E-HS9 are 5.2 metri lungime, iar sistemul său de propulsie electrică însumează o putere de 551 CP şi 800 Nm cuplu. Având o baterie de 99 kWh, autonomia promisă e de 510 km, însă e una calculată în ciclu NEDC, ceea ce ne duce cu gândul că-n viaţa reală va fi de circa 350-400 km maxim.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter