Ucraina implementează primele maşini de poliţie nemarcate, cu radare, care vor circula pe drumurile naţionale

25 Ianuarie 2022, 09:39
Redacţia PiataAuto.md
Azi în Ucraina au fost lansate pe drumurile publice primele maşini de poliţie nemarcate, dar dotate cu radar şi girofaruri ascunse. Acestea sunt toate de model Skoda Kodiaq şi vor putea surprinde vitezomanii atât staţionând în anumite puncte, cât şi din mişcare, circulând în regim normal pe trasee urbane şi extraurbane.
Maşinile au fost dotate cu un nou tip de radar, care a fost omologat special, pentru asta fiind făcute şi nişte modificări în regulamentul de activitate a poliţiei din Ucraina. Astfel, încălcările surprinse de aceste radare din maşini nemarcate vor avea aceeaşi putere juridică, anterior în Ucraina o astfel de captare cu radarele fiind în afara reglementărilor.
Majoritatea încălcărilor, pe care le vor surprinse aceste maşini de poliţie, vor fi documentate electronic, cu imagini şi date ale maşinilor, şi trimise centralizat centrului de procesare, unde vor fi întocmite amenzi pe baza lor şi trimise proprietarilor maşinilor, care ulterior vor plăti ei amenda, sau vor declara cine a condus maşina. Doar în cazuri excepţionale ale unor încălcări deosebit de periculoase, aceste exemplare Skoda nemarcate vor aprinde girofarele şi vor staţiona şoferul pe loc pentru amendare sau reţinere. Poliţia din Ucraina a poreclit deja noile maşini cu numele de „Fantoma” şi spune că până la sfârşitul anului planifică să pună în circulaţie 35 de asemenea automobile nemarcate.
Aşadar, dacă ajungi să circui pe drumurile din Ucraina, de acum încolo ţine cont că poţi întâmpina şi asemenea maşini de poliţie în trafic.
0
3,647
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!