Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un IT-ist de 19 ani pretinde că poate controla de la distanţă peste 25 de automobile Tesla din întreaga lume

12 Ianuarie 2022 - 15:04
Redacţia PiataAuto.md
Un tânăr de 19 ani, pe nume David Colombo, ce se autodescrie drept specialist de securitate în IT, a anunţat acum câteva ore pe Twitter că a obţinut controlul de la distanţă a peste 25 de automobile Tesla din peste 13 ţări, identificând o breşă majoră de securitate. Tânărul a făcut anunţul public cu intenţii bune, după cum declară, aşteptând să fie contactat de către cei de la Tesla pentru a le da toate detaliile şi a-i ajuta să înlăture vulnerabilitatea.
Tânărul a anunţat că acele peste 25 de maşini, la care a obţinut acces, au fost selectate aleatoriu şi sunt localizate în diverse regiuni ale globului. Odată ce le poate controla, acesta poate face de la distanţă mai multe operaţiuni îngrijorătoare, precum includerea şi dezactivarea camerelor video în sistemul Sentry Mode, operarea uşilor şi ferestrelor, pornirea motorului prin sistem Keyless Driving. Tânărul poate vedea locaţia exactă a maşinilor, poate vedea dacă un şofer se află în maşină sau nu, poate porni muzica şi pune spre redare orice-şi doreşte în sistemul multimedia, poate ajusta volumul sunetului, poate da flash-uri cu farurile, iar la mai multe maşini afectate le-a impus redarea aceluiaşi videoclip de pe YouTube, ca un indice că maşinile lor au o problemă.
La scurt timp după anunţul său, tânărul a anunţat că echipa de securitate a celor de la Tesla l-a contactat şi i-a spus că lucrează intens la rezolvarea problemei. Ulterior, mai multe mii de utilizatori s-au plâns că au fost delogaţi din account-urile aplicaţiei lor de deschidere şi operare a automobilelor Tesla cu ajutorul telefoanelor, cei te la Tesla impunându-le la relogări noi, cu folosire de protocoale actualizate.

Tânărul de 19 ani, însă, se declară uimit de reacţiile lente şi de acţiunile nu tocmai eficiente luate în urma anunţului său şi chiar tachinează mişcările întreprinse de Tesla.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter