Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un camion Scania, vedetă la concursurile custom, a ars pe o autostradă din Germania

27 Ianuarie 2022 - 15:36
Redacţia PiataAuto.md
Unul din cele mai cunoscute camioane Scania din lume, de la tot soiul de concursul de camioane modificate şi personalizate din ultimii ani, a ars ieri în totalitate pe autostrada A1 din Germania, în apropiere de Bremen.
Un cauciuc de pe puntea faţă a explodat, fapt care a determinat virarea necontrolată a camionului spre banda de rezervă, cu acroşarea barierelor de acolo. Şoferul a putut opri camionul fără a lovi alte vehicule, însă, imediat după oprire, camionul a izbucnit în flăcări.
Din fericire, şoferul e nevătămat şi nu a fost rănit, însă amploarea incendiului a fost atât de mare, încât nu a putut fi stins decât de echipe de pompieri, după ce camionul a ars în totalitate.
Camionul, de marcă Scania, avea întreaga cabină şi remorcă aerografiată cu picturi sofisticate, faţa camionului contopindu-se vizual cu una de lup. Acesta era o adevărată vedetă printre comunităţile de pasionaţi de camioane, în speciale printre amatorii de camioane personalizate până la asemenea creaţii unice în lume.
Foto: Camionul care a ars acum, cu numerele de înmatriculare 440

În acest caz, însă, şi compania din Germania, căreia îi aparţine camionul, Heide Logistik e una la fel de renumită, tocmai pentru că aproape întreaga sa flotă de peste 30 de camioane, formată în mare parte de modele Scania şi DAF, e personalizată.
Transformarea camioanelor în ceva personalizat şi unic face parte din cultura companiei de a-şi motiva şoferii, iar atunci când e cumpărat un camion nou, de obicei acesta e atribuit unui şofer, iar acel şofer are un cuvânt decisiv de spus în designul camionului final, individualizat. Fireşte, designul artistic e creat de un profesionist, pe nume Roland Just, apoi tot el pictează tot capul tractor şi remorca timp de circa 3 săptămâni, iar un atelier specializat se ocupă şi de interiorul cabinei. Însă în final, camionul trebuie să-l facă mândru pe şoferul său, care-l va conduce, consideră proprietarul şi administratorul companiei, Mario.
Foto: Interiorul cabinei unui asemenea camion Scania modificat, din flota companiei

Acest om, la rândul său, e văzut ca un şef de vis în comunitatea de şoferi de camioane, având reputaţia de a le oferi salarii mai mari şoferilor săi, dar şi de a face asemenea eforturi uriaşe pentru a-i determina pe aceştia să se simtă respectaţi şi fericiţi în munca lor. Poate tocmai din acest motiv, acest şef nu se plânge că nu are suficienţi şoferi în flota companiei sale.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter