Un pod cu un autobuz şi câteva maşini pe el s-a prăbuşit în Pittsburg, SUA, starea sa fiind declarată drept îngrijorătoare anterior

30 Ianuarie 2022, 16:44
Redacţia PiataAuto.md
Prolema infrastructurii slab menţinute e tot mai stringentă în multe ţări ale lumii, chiar şi ţările care au avut un boom de construcţii de poduri şi autostrăzi în anii 60-70 ai secolului trecut ajungând la situaţia în care acestea sunt deja deteriorate din cauza mentenanţei slabe. Acum un asemenea pod s-a prăbuşit în oraşul Pittsburg din SUA, în momentul în care avea un autobuz şi câteva maşini pe el.
Podul forma o parte din Forbes Avenue din Pittsburg şi a fost construit în anul 1970. La o inspecţie din 2019, starea sa a fost declarată drept „proastă” iar cei care-l inspectaseră şi-au făcut publică atunci îngrijorarea faţă de acesta. Vineri, 28 ianuarie 2022, la orele dimineţii, podul s-a prăbuşit, odată cu el rupându-se şi o magistrală de gaz natural, care era ataşată de structura podului.
Din fericire, nici un om nu a decedat în urma acestui incident grav, însă au existat mai mulţi răniţi, pe care salvatorii i-au evacuat cu greu de pe podul prăbuşit. Podul s-a prăbuşit exact înainte de vizita preşedintelui Biden, care promovează acum un pachet major de investiţii de infrastructură la nivel federal.
În Moldova avem o problemă şi mai gravă cu starea podurilor. Aproape toate podurile existente în Chişinău sunt într-o stare critică, cu grave probleme la terasament şi structura lor, iar experţi trag semnale de aproape 10 ani încoace. La nivel naţional, Administraţia de Stat a Drumurilor a raportat de curând că din cele 870 de poduri, 203 poduri se află în stare nesatisfăcătoare.
Foto: Imagine cu structura şubredă a pilonilor podului, publicată încă în 2018 de către un expert care atenţiona despre starea acestuia
Foto: Podul prăbuşit în 2022
0
3,009
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!