Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un proprietar de Tesla Model S din Germania a parcurs 1 milion 500 mii km cu maşina sa electrică

8 Ianuarie 2022 - 11:04
Redacţia PiataAuto.md
Dacă tot în ultimul timp au apărut informaţii despre mai multe exemplare Tesla cu parcurs mare, un proprietar de Tesla din Germania tocmai a frapat lumea întreagă arătând experienţa sa de a fi parcurs 1,500,000 km cu o Tesla Model S. Bărbatul o foloseşte ca maşină de taxi şi are documentată toată istoria sa de până acum, fiind un fan acerb al maşinilor electrice şi al mărcii Tesla în general.
Proprietarului îi spune Hansjorg von Gemmingen-Hornberg şi, de fapt, el publică de multă vreme poze pe account-urile sale de social media cu parcursurile mari ale celor două Tesla pe care le are. Da, omul deţine un Model S, despre care vorbim azi, şi un Roadster, care a trecut şi el de peste 600,000 km. Acum. Însă, odată ce germanul a trecut de 1,500,000 km cu Model S şi a publicat imaginea cu odometrul maşinii sale pe Twitter, protagonistul a revenit în atenţia publică.
Maşina sa e o Tesla Model S P85, cu un singur electromotor pe puntea spate. Aceeaşi maşină atinsese în noiembrie 2019 parcursul de 1 milion de km, în toamna lui 2020 avea deja 1,200,000 km, iar în primăvara anului 2021 — 1,300,000 km.
În luna august maşina a trecut de 1,400,000 km, iar de curând a ajuns şi la cifra incredibilă de 1,500,000 km, acest exemplar fiind astfel Tesla Model S cu cel mai mare parcurs cunoscut din lume!
Foto: Odometrul acestei Tesla, poza în primele zile ale lunii septembrie 2021

Fireşte, marea întrebare este dacă maşina circulă şi azi cu aceeaşi baterie şi acelaşi eletromotor ca şi atunci când era nouă. Răspunsul este, ca întotdeauna în cazul Tesla, nu. Proprietarul nu menţionează vreo problemă în ultimele sute de mii de km, dar mai demult menţionase că prima baterie i-a fost schimbată pe garanţie la 290,000 km, apoi, peste 150,000 km, îi mai fusese schimbată o baterie. Cel mai probabil, bateria instalată atunci nu a reuşit să parcurgă încă peste 1 milion de km, dar, proprietarul nu vrea să menţioneze prea multe despre acest fapt.
La capitolul motoare electrice, până la parcursul de 680,000 km fuseseră schimbate deja 3 electromotoare, iar al patrulea a fost înlocuit la aproape 1 milion de km parcurşi. Din nou, de la 1 milion încoace, deşi proprietarul spune că are totul documentat, acesta nu menţionează dacă a schimbat sau nu încă un motor electric.
Aşa că atingerea a 1 milion şi 500 mii km acum e totodată un record impresionant pentru un model electric şi pentru Tesla, dar, dacă ne gândim că asta s-a făcut cu atât de multe motoarele şi baterii schimbate, plus o mulţime de alte lucruri, e ca şi cum la o maşină cu ardere internă am tot schimba motoare şi cutii şi am putea-o conduce aproape la infinit.
Şi totuşi, Hansjorg se declară încântat de maşina sa şi cursează inclusiv la comenzi internaţionale cu maşina sa, ajungând recent până în Andorra şi Spania, fără frica de a avea vreo defecţiune pe drum. Iar când e întrebat dacă va reveni vreodată la o maşină cu motor cu ardere internă, acesta răspunde întotdeauna categoric, menţionând că schimbarea e ireversibilă pentru el şi nu va mai avea niciodată un automobil pe benzină sau diesel.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter