(VIDEO) Accident tipic produs la cea mai complexă intersecţie din Chişinău, între un troleibuz şi un automobil

21 Ianuarie 2022, 09:01
Redacţia PiataAuto.md
Intersecţia străzilor Ismail, Calea Basarabiei, Varniţa, Calea Moşilor şi Uzinelor este de departe una din cele mai complexe din Chişinău, iar mulţi ar spune că e cu siguranţă chiar cea mai complexă şi încurcată. Intersecţia are o formă de un soi de oval întretăiat, şi aparent anumite părţi ale ei sunt organizate ca sens giratoriu, dar, de fapt, întreaga intersecţie nu e un sens giratoriu, şi la fiecare etapă de trecere priorităţile se schimbă într-un mod cât se poate de încurcat. Iar pe deasupra, forma de oval poate fi întretăiată regulamentar, direct, de către transportul public urban, în timp ce celelalte vehicul nu au voie s-o întretaie şi sub obligate să parcurgă circumferinţa ovalului. Dacă sună complicat, e pentru că într-adevăr intersecţia e super complexă şi ar putea fi salvată doar de nişte estacade supranivelate.
Ei bine, ieri o cameră de bord a unui automobil staţionat a surprins unul din accidentele tipice care se produc la această intersecţie rar, dar cu regularitate. Pentru că transportul public circulă relativ rar, mulţi şoferi uită de faptul că aceste troleibuze sau autobuze au voie să întretaie acel oval de care vorbeam şi să meargă direct, iar astfel uită să le cedeze trecerea în ambele părţi ale acestui segment de drum ce întretaie intersecţia. În rezultat, se produc accidente precum cel de ieri, în care un Renault nu a cedat trecerea unui troleibuz şi a fost lovit din plin de acesta. Din fericire, nimeni nu pare să fi fost rănit.
Deci, acest accident ar trebui să constituie o reamintire în scos de siguranţă pentru cei care circulă mai rar, poate, pe aici, despre complexitatea acestei intersecţii şi despre faptul că, din când în când, pe aici mai trec şi troleibuze, ba chiar şi trenuri, pe aici existând şi întretăieri de cale ferată spre fabricile din preajmă! Deci, e cu siguranţă cea mai complexă intersecţie din Chişinău.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online /Barmalei Barmaleev
0
2,725
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!