(VIDEO) Aceasta e prima rulotă electrică autopropulsată din lume, lansată de Airstream

21 Ianuarie 2022, 13:39
Ilie Toma
Rulotele sunt, în esenţă, nişte case pe roţi, menite pentru a fi ataşate în rol de remorcă la vehicule mai mari, pentru a fi purtate aproape oriunde îţi doreşti şi a-ţi oferi confortul unui cămin în sânul naturii. Dar cei de la Airstream, unul din cele mai experimentaţi şi adoraţi producători de rulote din industrie, tocmai au anunţat prima rulotă electrică autopropulsată din lume, care promite să schimbe lumea aventurilor la fel de mult cum apariţia iPhone-ului a schimbat-o pe cea a telefoanelor mobile.
Da, rulota asta, numită eStream şi prezentată deocamdată în formă conceptuală, are sistem de propulsie propriu, cele două roţi ale sale primind putere şi cuplu de la două electromotoare poziţionate aproape de ele. Aceste electromotoare vin de la compania germană ZF şi sunt alimentate de la un set imens de baterii, care ocupă aproape toată podeaua rulotei, ele servind şi drept element de rigiditate structurală adiţională. Astfel, rulota se va autopropulsa, ceea ce va reduce practic la zero sarcina pe care o va avea de tractat vehiculul din faţă. Iar o asemenea rulotă ar putea fi cuplată atât la vehicule electrice, cât şi la cele cu propulsie convenţională.
Inovaţia acestei noi rulote Airstream nu se opreşte aici, însă. Ea poate face echilibristică modernă, la fel ca un Segway sau ca hoverboard-urile actuale, iar asta dă nişte beneficii incredibile. Rulota se conectează la o aplicaţie de smartphone şi poate fi decuplată de la maşina care o tractează, menţinându-şi echilibrul, după care o dirijezi prin aplicaţie să se parcheze singură, cu ajutorul propriilor motoare şi a capacităţii sale de a-şi menţine echilibrul! Deci, ajungi în mijlocul naturii, o decuplezi, şi o parchezi singură, doar pe ea, cu telefonul, fără a mai fi nevoie să faci manevre complexe în marşarier cu întregul ansamblu de maşină+remorcă.
Cei de la Airstream şi compania-mamă a lor, Thor, nu anunţă deocamdată date tehnice foarte precise despre capacitatea bateriei în kWh, autonomia acesteia sau greutatea ei, dar cu siguranţă aceste detalii vor fi anunţate mai aproape de startul producţiei de serie. Însă dintr-o secvenţă materialului video am putut afla că 38% a bateriei ar asigura 230 mile de autonomie, adică circa 370 km. Iar asta ar însemna o autonomie totală de aproape 1,000 km, ceea ce pare imposibil pentru un automobil, însă aici, fiind vorba de o rulotă şi cu energie consumată doar pentru propulsie de asistenţă, e cât se poate posibil. Însă, sigur, e doar o estimare dedusă din această imagine de mai jos, iar cifrele adevărate le vom afla aproape de producţia de serie.
Şi producţia de serie va avea loc cu siguranţă, Airstream fiind convins că noua lor rulotă electrică se va bucura de o popularitate excepţională, devenind un adevărat trend-setter şi schimbând, aşa cum spuneam, întreaga lume a rulotelor la asemenea principiu autopropulsat electric.

Vezi mai jos cum ar arăta o asemenea experienţă cu această rulotă electrică.
0
3,588
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!