(VIDEO) Acesta e Alpha Saga Estate, un break combi electric cu design superb, lansat de o companie din SUA care tot anunţă modele, dar n-a produs nici un automobil

4 Ianuarie 2022, 17:47
Redacţia PiataAuto.md
Oare nu este acesta unul din cele mai frumoase break-uri lansate în ultimul timp? Cu o caroserie pe care unii ar putea-o numi-o shooting brake, dar cu capacităţi sporite de trecere, nouă ne aminteşte foarte mult de silueta lui IJ Combi din perioada sovietică, cu care noua creaţie nu are nici o legătură, fireşte. Ceea ce vedem în faţă a Alpha Saga Estate, unde Alpha e marca, iar Saga Estate e numele modelului. Pe cât de frumoasă e această nouă lansare, pe atât de mare e problema ce o eclipsează.
Adevărul e că de mai aproape doi ani încoace, compania Apha Motors din California, SUA, care a şi lansat modelul, se tot ţine de arătat lumii modele interesante, cu inspiraţii retro, care cuceresc inimile publicului, însă până azi n-a produs nici un automobil fizic şi n-a livrat nici o maşină vreunui client. Şi poate nu ar fi foarte ciudat totul, dacă Alpha n-ar fi lansat trei familii mari de modele, cu submodele şi versiuni de caroserii pentru fiecare, deci, practic, sunt peste 10 modele deja arătate publicului, o întreagă gamă completă de modele, însă toate disponibile doar virtual, teoretic. Şi pentru că lumea a cam început a-şi da întrebări, cei de la Alpha au produs un prototip la scară largă a unui coupe şi l-au prezentat în vară la muzeul Petersen, vrând să accentueze că totul merge conform planului. Doar că acel prototip nu era unul funcţional, care să se poată propulsa, ci doar o machetă.
Între timp, pentru această ultimă lansare despre care vorbim azi, se anunţă două motoare electrice, tracţiune integrală şi peste 300 mile de autonomie, sau peste 480 km. În acelaşi timp, dacă ne uităm pe raportul de activitate al companiei pe 2021, acolo se menţionează că aceasta abia a început a analiza ce furnizori ar putea contracta. Fireşte, compania nu are nici o uzină în acest moment. Practic, e o companie formată doar din câţiva oameni, toţi cu funcţii de vicepreşedinţi şi directori, şi nimeni care să muncească la producţia unei maşini. În realizările pe anul 2021 ale companiei, au fost incluse până şi 1.8 milioane de vizualizări pe YouTube.
Aşa că despre noua şi frumoasa Saga Estate, compania nu poate spune decât că-şi doreşte o baterie de 85 kWh şi tot soiul de alţi parametri doriţi. Dar, ca producător, una e să-ţi doreşti ceva şi cu totul alta e să poţi produce. Iar în planurile celor de la Alpha Motors pentru 2022 nici măcar nu intră vreo promisiune de a produce ceva, ci de a „avansa semnificativ spre producere”. Între timp, însă, se acceptă rezervări ale acestor modele, de la clienţi suficient de încrezători în promisiunile viitoare ale acestei companii. Aşa că, la drept vorbind, există mari şanse ca şi această poveste, cu maşini cu adevărat frumoase, să se dovedească un balon de săpun, ca şi povestea celor de la Nikola şi a fondatorului său. Şi ar fi păcat, că maşina din video-ul de mai jos e chiar drăguţă ca design.
0
1,258
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!