(VIDEO) Acesta e francezul care participă acum la Dakar cu o Niva clasică din 1981, în memoria tatălui său

3 Ianuarie 2022, 15:24
Ilie Toma
Acum două zile spuneam că în ediţia din 2022 a raliului Dakar cea mai fulminantă creştere a cunoscut-o categoria de vehicule clasice, unde pot participa modele care au mai avut participări cândva la Dakar. Adică, nu e nevoie ca acelaşi exemplar participant să revină acum, ci orice alt exemplar al aceluiaşi model. Iar asta a atras un număr imens de oameni, pasionaţi de maşini clasice şi de aventură, aşa cum era cândva, or, categoria clasicelor e ceva mai puţin dură, aceste maşini având un ritm mai puţin extrem de competiţie.
Printre aceşti entuziaşti de numără şi francezul Romain Grabowski, despre care noi am scris şi atunci când acesta îşi anunţase doar planurile. Partea cea mai frumoasă este că Romain a venit să participe în acest an la Dakar cu o Niva clasică, în memoria tatălui său, care a participat cu o Niva identică acum 40 de ani, în anul 1982! Atunci tatăl său n-a reuşit să ajungă la final din cauza defecţiunilor tehnice, însă acum Romain, având-o ca şi coechipier pe prietena sa Constance, vrea să ducă la bun sfârşit ce n-a reuşit să facă tatăl lui!
Toată istoria e şi mai emoţională, cu cât francezul are amintiri calde legate de Niva familiei. După Dakar-ul nereuşit, tatăl său a reuşit s-o aducă din Africa acasă, în Franţa, iar Romain îşi aminteşte de acea maşină în garajul de familie. Doar că ulterior ea le-a fost furată, şi n-a mai fost găsită. Romain i-a promis tatălui său, înainte de trecerea în nefiinţă a acestuia, că va readuce Niva în familie. Pentru că n-a găsit-o pe cea originală, a căutat alta de an de fabricaţie identic şi a vopsit-o exact ca maşina cu care tatăl său participase la Dakar. Odată restaurată, promisiunea faţă de tatăl său era îndeplinită, însă mai rămânea o misiune, care-i nu-i dădea pace lui Romain. El s-a gândit că ar fi frumos să participe la Dakar cu ea, ducând la sfârşit misiunea neîncheiată a tatălui său.
Aşa a ajuns la un an întreg de pregătiri, iar acum Romain e în vâltoarea raliului suprem, în Arabia Saudită! Da, această Niva clasică din 1981 are azi poate cea mai frumoasă şi simbolică misiune din toţi participanţii, într-atât de emoţională, încât şi organizatorii de la Dakar i-au dedicat acestei Niva, dar şi lui Romain, un video separat, pe care-l includem mai jos. Nu ne rămâne decât să-i urăm succes acestui om, care face eforturi incredibile pentru a-şi onora tatăl!
1
1,774
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!