(VIDEO) Cât de repede poate galopa un Nissan Primera din 1998 pe o autostradă din Germania în zilele noastre

10 Ianuarie 2022, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, demult, Nissan Primera era unul din modelele principale ale niponilor de la Nissan în Europa, iar prin părţile noastre asemenea maşini au fost foarte populare ca achiziţii la mâna a doua. Pe cât de simplă şi practică era Primera, pe atât de bună, în esenţă. Cântărind doar puţin peste 1,200 kg, maşina avea un dinamism bun chiar şi cu motoare de performanţe medii.
Unul din cele mai performante motoare pentru Primera de generaţia a doua era cel de 2.0 litri, cu numele de cod SR20DE. Acesta era unul aspirat natural şi dezvolta 131 CP şi 173 Nm, iar maşina cântărea puţin chiar dacă avea suspensie multilink pe puntea spate. Asta o ajuta să aibă şi o ţinută de drum foarte bună, or, viteza maximă specificată de producător era de 205 km/h.
Ar reuşi în zilele noastre o asemenea Primera din 1998, să atingă 205 km/h pe o autostradă fără limită de viteză din Germania, după 24 ani de la fabricare şi peste 166 mii km parcurşi? Cu uşurinţă şi cu o ţinută excelentă! Totuşi, ceea ce făceau japonezii în anii 90 cu maşinile lor, cu filosofia aia obligatorie de a le echipa cu suspensie multilink, era ceva fascinant şi cu efect în senzaţiile reale de condus! Vezi mai jos cum galopează un asemenea Nissan Primera în zilele noastre prin Germania.
0
2,647
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!