(VIDEO) Cineva a restaurat o maşinuţă Moskvich cu pedale în Rusia, iar asemenea exemplare au devenit şi ele de colecţie

3 Ianuarie 2022, 19:13
Redacţia PiataAuto.md
Maşinuţa asta cu pedale era jucăria de vis a milioane de copii din URSS şi din ţările din blocul estic, unde se mai exporta. Era un Moskvich cu pedale mecanice, cu caroserie din fier, făcut să semene cât se poate de mult cu maşinile adevărate. Avea volan şi scaun, roţi acoperite cu cauciuc şi cu centru acoperit cu capac cromat, blocuri optice din sticlă adevărată, iar acestea chiar luminau — ce mai, dacă erai copil şi aveau una ca asta, era un norocos absolut.
Şi asta pentru că, aşa cum era tipic pentru perioada comunistă, şi aceste maşinuţe erau într-un mare deficit. Iar ca să ai una, ori trebuia să ai părinţi foarte norocoşi, care să prindă una la magazin, ori foarte descurcăreţi prin acele timpuri. De obicei, însă, într-o curte de bloc maxim 1-2 copii aveau o asemenea maşinuţă, iar ceilalţi se mulţumeau doar să şi-o dorească sau să se roage să facă o tură cu ea.
Asemenea maşinuţe, însă, nu erau foarte rezistente în timp, fiind susceptibile la rugină chiar dacă rezistau tratamentului la care erau supus de către micii şoferi. Aşa că până în zilele noastre s-au păstrat foarte puţine, iar exemplarele în stare bună care se mai găsesc au ajuns să se vândă ca exemplare de colecţie. Mai mult ca atât — oricât ar părea de paradoxal, unii pasionaţi s-au apucat să le restaureze, exact ca şi pe maşinile adevărate, doar de dragul de a avea la final o maşină pe care s-o admire şi care să le amintească de copilărie.
În video-ul de mai jos, o asemenea restaurare e făcută de autorul acesteia în condiţii simple de garaj, el vrând să-i inspire şi pe alţii cu propriul său exemplu.
Fireşte, e nevoie de pricepere şi câteva unelte pentru asta, dar totuşi, autorul spune că oricine cu mâini ceva mai dibace ar putea face o restaurare la fel de bună, cu condiţia să aibă şi maşinuţa pe care s-o supună restaurării.
Poţi vedea mai jos întregul proces al restaurării sau poţi sări spre sfârşitul acestuia, pentru a admira doar rezultatul final.
0
4,942
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!