Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată un camion legendar Peterbilt 359, din anul 1983, păstrat în condiţie bună până în zilele noastre

13 Ianuarie 2022 - 15:53
Redacţia PiataAuto.md
În cultura maşinilor şi camioanelor americane, modelul Petrerbilt 359 e un model legendă, care a determinat cumva întreaga identitate a ceea ce înseamnă camion american, profesia de şofer şi tot ce era mai frumos în ea. Modelul ăsta a figurat în nenumărate filme, iar când zici camion clasic din SUA, de obicei, îţi imaginezi anume formele lui.
Peterbilt 359 a fost renumit pentru o construcţie extraordinar de durabilă şi totodată gândită pentru simplitate în operare. Era un soi de overengineering specific lumii camioanelor, în care toate elementele construcţiei erau gândite cu rezerve de rezistenţă pentru tot ce ar putea întâmpina un şofer de camion în cele mai extreme condiţii nord-americane, de la condusul prin deşertul Nevada până la gerurile extreme din Canada şi Alaska.
În video-ul de mai jos, e prezentat un asemenea Peterbilt, fabricat în 1983, care a muncit iniţial în regim absolut obişnuit, dar apoi a fost revopsit şi uşor restaurat pentru a deveni exemplar emblematic de prezentare. Aşa a ajuns acest Peterbilt să reziste până în zilele noastre într-o condiţie bună, cu tot cu motorul său diesel de 14.0 litri şi 475 CP.
Vezi mai jos cum poate arăta un asemenea camion american clasic, produs 39 de ani în urmă. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate, dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter