(VIDEO) Cum înaintează un mic camion 10x10 din Ucraina, cu tracţiune şi pe remorcă şi capacităţi de amfibie

24 Ianuarie 2022, 14:58
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de camioane 10x10, adică din cele care ar avea 10 roţi şi toate 10 ar fi cu tracţiune, aproape toţi ne imaginăm vehicule mari, specializate, gen Tatra Phoenix. Însă în Ucraina se produce un mini-camion bizar de tot, care are tracţiune 10x10, însă 4 roţi îi aparţin vehiculului din faţă cu rol de cap tractor, iar alte 6 roţi sunt ale remorcii, doar că şi acele 6 roţi au tracţiune pe ele!
Acestui vehicul bizar îi spune Sherp 10, cifra 10 venind de la numărul de roţi, iar pentru pieţe de export numele modelului e Ark 3400. Ştim că atunci când vine vorba de Sherp, apar dispute dacă Sherp e o companie din Rusia sau din Ucraina, dar adevărul e că ambele afirmaţii sunt corecte. Aceeaşi fondatori au deschis aproape simultan două entităţi, atât în Rusia cât şi în Ucraina, din cauza că disensiunile dintre cele două ţări le-au cam dat planurile peste cap, iar cele două companii activează în paralel. Recent, însă, compania din Ucraina a fost mandatată să producă şi să vândă exemplare Sherp pentru export, aşa că începând cu acest articol ne vom referi la Ucraina ca patrie a mărcii Sherp, atunci când vom vorbi despre ea. Odată clarificat acest lucru, să revenim la vehiculul despre care vorbim azi.
Acest micro camion Sherp a menţinut acelaşi principiu ale celorlalte modele cu 4 roţi, şi anume de a avea roţi atât de mari, încât asta să-i asigure flotanţă pe apă şi să poată fi, astfel, un vehicul amfibie. Profilul roţilor, cu acele linii transversale, asigură şi forţa de înaintare prin apă, vehiculul învârtind pur şi simplu roţile şi înaintând cu ele prin apă. Chiar dacă motorul se defectează, roţile au flotanţă suficientă încât Sherp să nu se cufunde.
Marea deosebire a acestui model de Sherp, însă, e faptul că are o remorcă adiţională, cu 3 punţi, care poarte servi drept benă pentru transportarea oricăror greutăţi, sau poate fi configurată ca un compartiment de transportare a până la 18 de oameni. De asemenea, acel compartiment poate servi drept ambulanţă, iar astfel întreg vehiculul devine un soi de instrument de intervenţie pentru zone în care drumurile lipsesc cu desăvârşire.
Partea şi mai curioasă e că motorul principal îşi transmite tracţiunea remorcii, printr-un arbore cardanic articulat, iar acolo toate 3 punţi ale remorcii devin motrice. Acel arbore articulat permite articularea de până la 120 grade a remorcii faţă de vehiculul tractor, existând şi pistoane hidraulice pentru dirijări. Şi camionul e cât se poate de capabil cu tot cu remorca sa, cântărind 4 tone la gol şi putând transporta 3.4 tone de sarcină utilă, de unde şi vine numele de 3400 pentru pieţele de export.
Cutia de viteze e una manuală, iar motoare pot fi două, unul din ele, de 2.8 litri Cummins, fiind instalat preponderent pentru exemplarele produse livrate în Rusia, iar altul, de 2.4 litri de origine Doosan, fiind instalat pentru pieţele de export, precum SUA sau Canada. Acesta din urmă dezvoltă 74.3 CP şi 320 Nm. Cutia de viteze e una manuală cu 5 trepte în ambele cazuri, existând şi demultiplicator de cuplu, dar şi blocaje de diferenţiale atât pe primele două axe, cât şi pe cele 3 din remorcă.
Cum poate înainta un asemenea mini camion 10x10? Ei bine, încet, dar cu multă perseverenţă, prin orice teren, de la mlaştini şi lacuri, dezgheţate sau îngheţate, până la relief cu totul denivelat. Vezi totul şi în video-ul de mai jos.
0
22,492
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!