(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Volvo V60 Polestar, ultimul model suedez cu motor de 6 cilindri în linie

12 Ianuarie 2022, 19:39
Redacţia PiataAuto.md
Puţini îşi mai aduc aminte, dar Volvo a avut până acum vreo 6 ani în producţie motoare superbe, cu 6 cilindri în linie. Azi, când Volvo nu mai produce nici motoare cu 5 cilindri, nici dintre cele cu 6, e aproape greu de imaginat un Volvo modern cu 3.0 litri sub capotă şi 6 cilindri în linie. Dar anume un asemenea model a fost şi ultimul Volvo care a primit un asemenea propulsor. E vorba de V60 Polestar, modelul produs cu acest motor până în 2016.
Sub capotă era motorul legendar deja, cu numele de mod B6304T5. Era un propulsor turboaspirat, şi în ciuda faptului că avea 6 cilindri, stătea montat transversal pe Volvo V60 Polestar. Datorită inginerilor de acolo, fusese adus la 360 CP şi 500 Nm, fiind culat la o cutie de viteze automată cu 6 trepte. Şi pentru că o asemenea putere nu putea rămâne pe puntea faţă, acest Volvo a primit şi un sistem de tracţiune integrală permanentă, cu diferenţial Haldex.
Modificările Polestar nu se rezumau doar la motor. Frânele erau mult mai puternice, de origine Brembo, suspensia era calibrată, jantele erau mai mari şi amortizoarele erau de origine Ohlins, fiind şi adaptabile. Suspensia avea şi o bară de stabilizare din fibră de carbon. Pe lângă asta, şi aspectul interior şi exterior era condimentat, dar şi sistemul de eşapament.
Şi, în rezultat, aceasta a fost un Volvo cu care practic putea concura în motorsport, cu o putere imensă, din timpurile când Polestar însemna tuning amplu de uzină. Maşina asta suna magnific de frumos şi alerga la fel de bine, luând suta în mai puţin de 5 secunde.
Mai jos, un canal de YouTube din Olanda a luat la un galop de autostrăzi un asemenea Volvo V60 Polestar, perfecţionat şi mai mult de un atelier numit Rica. Cei din urmă i-au mai adăugat încă 20 CP maşini şi au mai redus timpul de accelerare cu 0.2 secunde. Cel mai frumos e să ascultăm azi cum suna un asemenea Volvo cu doar 6 ani în urmă, şi cât de uşor îşi atinge acesta viteza sa maximă pe autostrăzi lipsite de limite de viteză!
0
2,441
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!