Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Designerul primului BMW X5, E53, critică dur formele actualului BMW XM electric

10 Ianuarie 2022 - 13:43
Redacţia PiataAuto.md
Mulţi spun că BMW are un design controversat în zilele noastre, dar când o spune chiar un fost designer BMW, creator al unui model de succes din istoria companiei şi deschizător al întregii game de SUV-uri X, e ceva cu mult mai serios. Frank Stephenson, designerul primului BMW X5 în caroserie E53, a publicat recent un video pe YouTube, în care critică incredibil de dur designului conceptului XM, care prefaţează un viitor SUV M electric, foarte aproape de producţie.
Foto: BMW X5 E53

Fostul designer BMW a vorbit tranşant şi fără ocolişuri spunând pe şleau că designul noului XM e unul prost, naiv şi neconform statutului de marcă pe care BMW ar trebuie să-l aibă. E prea confuz şi prea controversat, a mai adăugat el, din orice unghi l-ai privi. Acesta a desenat chiar linii pe designul părţii frontale, arătând cât de haotice sunt direcţiile acestora, de parcă sunt absolut rătăcite.
Designerul a trecut în detaliu de jur împrejurul maşinii, criticând şi abundenţa de linii din jurul roţilor, şi declarând că designerii pur şi simplu n-au ştiut când să se oprească, până n-au umplut toată maşina de linii şi unghiuri, de dragul prezenţei lor. Cu spatele acesta a fost şi mai dur, iar în întreg video-ul Frank Stephenson pur şi simplu abundă în emoţii, spuse fără diplomaţie şi fără echivoc.
Dacă aceste lucruri ar fi spuse de orice alt designer, poate ar fi tratate cu mai mult scepticism. Dar acest om are totuşi nişte merite în spatele său, chiar direct pentru BMW, deci cumva e îndreptăţit şi la emoţii, dincolo de pur şi simplu o analiză obiectivă. Aşa că video-ul său de mai jos nici nu se pretinde a fi unul absolut obiectiv, e unul ce conţine părerea şi emoţiile creatorului primului BMW X5 în raport cu ceea ce ar putea reprezenta în curând gama X de la BMW.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter