Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel între 6 modele Audi cu motoare de 5, 6, 8 şi 10 cilindri, dar şi unul electric

22 Ianuarie 2022 - 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Audi e unul din puţinii producători care menţine în gama sa un număr impresionant de mare de arhitecturi de motoare. Mai există legendarul motor cu 5 cilindri în linie pe RS3. De asemenea, spre deosebire de Mercedes şi BMW, care au motoare cu 6 cilindri doar în linie, Audi are un motor V6 biturbo, pe RS5. Fireşte, nu lipseşte nici un V8 biturbo, pe modele precum RS6 şi RSQ8. Şi, în fine, la fel de excepţional e şi faptul că Audi mai păstrează un motor V10 aspirat natural pe R8.
Pe lângă asta, o performanţă şi mai mare decât toate motoarele enumerate mai sus o are sistemul de propulsie electrică a lui Audi RS e-tron GT. Iar acest model, alături de RS3, RS5, RS6, RSQ8 şi R8, a fost pus într-un mega duel doar cu modele Audi, 6 număr, în Marea Britanie. Care a fost mai rapid? Cel electric, desigur, însă doar la exerciţiile cu start de pe loc. La cele cu start în mişcare unul dintre modelele cu motoare cu ardere internă s-a dovedit mai rapid. De, fapt, chiar motorul aspirat natural, fără turbină, de 5.2 litri V10, a fost cel care a învins la start din mişcare, iar amatorii de maşini cu motoare mari şi savuroase vor spune acum cu argumente pe faţă că nu există înlocuire pentru capacitatea cilindrică mare.
Vezi mai jos întregul duel, care e cât se poate de intrigant, dacă tot sunt 6 modele Audi în ecuaţie, toate din familia celor cu performanţe superioare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter