Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Luaz 967, automobilul amfibie din URSS care se cufunda în apă şi care era incredibil de bizar

28 Ianuarie 2022 - 14:11
Redacţia PiataAuto.md
În fosta URSS, în oraşul Lutsk din Ucraina de azi, exista o fabrică auto numită LuAZ. Acolo s-au mai multe maşini bizare, în special offorader-e mici şi uşoare, dar foarte capabile, echipate de obicei cu motoare de ZAZ. Dar printre ele a existat şi câteva amfibii mai mari, cu 3 punţi, precum şi un model care se dorea a fi un soi de automobil-amfibie mai compact, cu formulă mai obişnuită de 4 roţi.
Pe cât de multe modificări constructive a avut maşina pentru a-i fi asigurată flotanţa, pe atât de scurte puteau fi distanţele pe care ea reuşea să le parcurgă plutind, pentru că în final apa ajungea în interiorul carcasei sale şi maşina risca să se cufunde. Avea motor de ZAZ, doar că era poziţionat în faţă, acesta fiind izolat aproape ermetic acolo, iar răcirea cu aer a fost asigurată printr-un şir de canale complicate de pe ca capotă.
Volanul era poziţionat pe mijloc, pedalele erau depărtate şi trebuia să conduci cu picioarele distanţate, iar manivela cutiei de viteze o aveai între ele, pe centru. Exista şi un far adiţional în maşină, care lumina înainte spre... parbriz.
Vehiculul avea tracţiune integrală, cu diferenţiale blocabile, cântărea vreo 900 kg în total, însă motorul de ZAZ îi livra doar 28 CP la început şi 40 CP în ultimii ani.
Un youtuber din Rusia a vrut să testeze un asemenea exemplar Luaz în zilele noastre, probând totodată şi capacitatea acestuia de a figura în rol de amfibie. Totul a sfârşit trist pentru maşină, apa făcându-şi loc încet prin toate orificiile posibile, aşa că ea a trebuit salvată de urgenţă pentru a nu se duce spre fundul lacului.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în limba dorită dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter