(VIDEO) Mai multe maşini moderne înaintează cu greu prin zăpadă, iar o Dacia clasică, numită şi Renault 12, trece cu nonşalanţă printre ele

26 Ianuarie 2022, 09:42
Redacţia PiataAuto.md
Pe cât de multe sisteme electronice sofisticate au maşinile moderne, pe atât de greu ajung să înainteze uneori printr-o zăpadă elementară, mai ales dacă totul se întâmplă într-o ţară precum Turcia, unde zăpada este o raritate. În ultimele zile, însă, în Turcia a nins, iar drumurile ţării au devenit rapid aproape impracticabile, din cauza maşinilor care nu puteau înainta.
Un moment fascinant a fost surprins de un şofer de autobuz, pe o autostradă cu urcare mai pronunţată, care pusese în dificultate cam toate vehiculele care se aflau acolo. Câteva erau oprite pe dreapta pentru că nu puteau urca, alte câteva înaintau cu greu. Şi printre ele, cu nonşalanţă uimitoare, se strecoare o frumoasă clasică — o maşină cunoscută de noi drept Dacia 1310, dar care se vindea în Turcia cu sigla Renault. Din punct de vedere tehnic şi chiar ca şi design, însă, e aceeaşi maşină, în esenţă.
Iar asta arată încă o odată că poate era ceva în aceste maşini clasice, la nivel fizic, care era mai corect şi mai echilibrat, ca să le facă atât de capabilă prin însăşi mecanica lor, fără asistenţi, senzori şi softuri, aşa cum scriam acum o lună într-un articol la acest subiect. Vezi întregul moment, surprins în video-ul de mai jos.
1
140,469
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!