(VIDEO) Maniere de neînţeles ale unui BMW în Chişinău, la un pas de provocarea unui accident

7 Ianuarie 2022, 08:51
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie de neînţeles, dar cu riscul de a fi provocat un accident grav, a fost surprinsă aseară târziu în Chişinău, pe strada Grădina Botanică, în apropiere de locul unde ea trece în strada Lunca Bâcului. Cei care circulă des pe aici, ştiu că strada este una foarte lată, cu 3 benzi pe sens, dar tot aici există şi două treceri de pietoni peste toate 6 benzi, fapt care impune o prudenţă sporită întotdeauna.
Totuşi, aseară, o cameră de bord a unui automobil care circula pe banda din mijloc în direcţia Lunca Bâcului a surprins momentul în care o Kia Sportage circula regulamentar pe banda din stânga, însă în spate său un BMW îi tot făcea nerăbdător flash-uri din faruri, ieşind un pic şi peste linia dublă separatoare a celor două sensuri. Şi asta chiar dacă acea Kia circula cu viteză relativ normală, iar în dreapta sa era un alt automobil. Imediat după ce a devansat automobilul care filma, şi a trecut de trecerea de pietoni, Kia a aprins indicatorul dreapta şi a schimbat banda spre dreapta.
Pentru şoferul din BMW, însă, asta n-a fost suficient, iar când a ajuns în dreptul acelei Kia, a făcut o manevră bruscă spre ea, fiind la doar câţiva centimetri de a o lovi pe lateral. Şoferul din Kia a virat spre dreapta, ferindu-se de manevră, dar oricum cele două maşini au fost la doar câţiva centimetri de o tamponare, iar în cazul unui SUV mai înalt, o asemenea tamponare îl poate destabiliza şi mai mult, ajungând la traiectorie haotică sau chiar răsturnându-se. După manevră, BMW-ul a accelerat şi a continuat să meargă mai rapid pe banda stângă.
De ce să se facă asemenea manevre pe o stradă de oraş, plină de treceri de pietoni? Dacă există o grabă atât de mare a şoferului de BMW, acesta a avut totuşi timp să dedice manevrelor de „lecţii în trafic”, iar dacă se producea un accident, oare nu se pierdea infinit mai mult timp şi costuri în reparaţii? Şi apoi, e o stradă de oraş, totuşi, cu limită de viteză de 50 km/h, iar noaptea pericolele precum pietonii văzuţi mai târziu sunt şi mai multe acolo, pe acea stradă. Vezi întreaga situaţie, surprinsă de camera de bord a automobilului care circula pe banda din mijloc, mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Gutu Dumitru
0
2,982
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!