(VIDEO) Mercedes EQS a avut rezultate slabe la testul elanului, în pofida roţilor spate viratoare

31 Ianuarie 2022, 13:39
Redacţia PiataAuto.md
Modelul electric Mercedes EQS a trecut de curând prin renumitul test al elanului, organizat de o publicaţie spaniolă specializată, iar rezultatele acestuia au fost foarte slabe, autorii testului criticând dur modelul german. În ciuda faptului că EQS are punte spate viratoare, asta nu l-a ajutat să fie mai manevrabil în situaţii de urgenţă, la ocolirea unui obstacol din cale.
La test a fost supusă versiunea cu tracţiune integrală Mercedes-EQS 580 4MATIC, care cântăreşte aproape 2.6 tone la gol. Pentru ca un model să treacă testul, e nevoie ca acesta să poată efectua o ocolire a unui obstacol pe o traiectorie precisă, revenind în siguranţă pe banda sa, la o viteză de 77 km/h sau mai mult. Anterior Mercedes S-Class a fost testat de aceeaşi publicaţie şi a reuşit să treacă testul doar la viteza de la 74 km/h, iar acum noul EQS l-a trecut la o viteză şi mai mică, de 72 km/h.
La viteze mai mari de 72 km/h, Mercedes-EQS nu se poate încadra în traiectoria dorită şi ajunge să spulbere conurile din jur, manifestând tendinţe subviratoare. De asemenea, viteza de ieşire din exerciţiu a fost destul de mare, fapt care i-a făcut pe experţi să constate că sistemul ESC nu s-a inclus pentru a stabiliza maşina, în schimb suspensia adaptivă s-a rigidizat pentru a ţine mai bine maşina în frâu.

Vezi mai jos întreaga performanţă din cadrul testul elanului cu Mercedes EQS. Poţi include subtitre profesioniste în engleză în comenzile player-ului sau traduceri automatizate în limba dorită.
0
1,658
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!