(VIDEO) Noul BMW i4 M50 electric a învins Tesla Model 3 Performance într-un prim duel direct

1 Ianuarie 2022, 11:34
Redacţia PiataAuto.md
Noul BMW i4 M50 e un concurent aproape direct pentru Tesla Model 3 şi e cel mai nou model electric de la BMW, lansat după SUV-ul iX. Şi cum Tesla a dominat în ultimul an aproape toate segmentele de modele electrice cu maşinile sale performante, cu acceleraţii fulminante, era interesant dacă noul model BMW o va lăsa pe Tesla 3 să fie mai rapidă. Vestea bună pentru fanii BMW e că n-a lăsat-o. BMW a învins-o detaşat!
Noul BMW i4 M50 are două motoare electrice ce totalizează 544 CP şi795 Nm, mai mult decât Tesla Model 3 Performance, care are 490 CP şi 660 Nm. Totuşi, modelul celor de la BMW e şi simţitor mai greu decât Tesla, cântărind 2,215 kg, faţă de 1,847 kg ale modelului Tesla. Deci o greutate deloc neglijabilă de peste 368 kg, care ar fi putut anula orice avantaj de putere.
Totuşi, dacă la acceleraţii iniţiale ambele maşini par să aibă o dinamică asemănătoare, atunci la viteze un pic mai mari Tesla pierde vizibil din ritm, în timp ce BMW continuă să livreze o acceleraţie intensă, iar asta a şi făcut diferenţa în obţinerea victoriei în acest duel. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,078
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!