Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noului Lucid Air Performance, cu 1,111 CP la activ, i se măsoară pentru prima dată performanţele în viaţa reală, în mod independent

19 Ianuarie 2022 - 12:50
Redacţia PiataAuto.md
În SUA există un pasionat de maşini performante, atât cu ardere internă, cât şi din cele electrice, care a reuşit să fie printre primii cumpărători ai celei mai performante versiuni a noului model electric Lucid Air, numită Performance, cu 1,111 CP la activ, şi tot acelaşi pasionat mai deţine şi cea mai puternică versiune Tesla Model S, Plaid, dar şi cea mai puternică versiune a lui Porsche Taycan — Turbo S! Ce paletă de electromobile în garajul său!
Ei bine, cu ajutorul unui youtuber specializat în curse de drag şi măsurarea timpilor, cei doi au prezentat din start experienţele din primele 800 mile de utilizare a cumpărătorului de Lucid Air, după care au vrut să pună noul modele electric pe circuit, pentru a-i măsura în mod profesionist timpul de parcurgere a distanţe de 402 metri. Până la urmă, cu 1,111 CP la activ, era interesant dacă noul model Lucid Air ar fi aproape de Tesla Model S, deşi era de intuit că nu va fi mai rapid, întrucât timpii de acceleraţie de la 0 la 60 mile pe oră sunt diferiţi — 1.99 secunde pentru Tesla şi 2.5 secunde pentru Lucid Air, indicaţi în datele oficiale.
Astfel, se poate spune că Lucid Air Performance a avut parte de prima măsurare din viaţa reală a performanţelor sale, de cineva care nu e din cadrul companiei sau de la vreo autoritate de omologare şi totodată a făcut-o pe un circuit profesionist, cu aparate precise de măsurare. Rezultatul final a fost un pic dezamăgitor, însă, Lucid Air fiind mai lent decât se estima.
Acesta a atins viteza de 60 mile pe oră în 2.93 secunde, fiind cu 0.43 secunde mai lent decât cifra indicată în datele tehnice oficiale. Distanţa de 402 metri a parcurs-o în 10.21 secunde, fiind departe de performanţele lui Tesla Model S Plaid, care a fost măsurată anterior în acelaşi loc, de acelaşi şofer, şi a indicat constant sub 9.3 secunde, cel mai bun timp fiind de 9.27. Până şi Porsche Turbo S, cu „doar” 750 CP a fost aproape de Lucid Air, având cel mai bun timp de 10.37 secunde în acelaşi loc.
Dar, pentru a nu fi desprinşi cu picioarele de pe pământ cu totul, nu putem să nu constatăm cu toţii că un timp de acceleraţie de 3 secunde până la prima sută şi o parcurgere a distanţei de 402 metri în puţin peste 10 secunde semnifică oricum o performanţă demenţială, bineînţeles, pe care puţine maşini în lumea asta o au. Probabil totul ţine de abordarea celor de la Lucid, de a pune mai mult accent pe calitatea ambianţei de interior şi pe confort, după se poate vedea şi în video-ul de mai jos, şi nu neapărat pe lupta pentru fiecare zecime de secundă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter