(VIDEO) O nouă intersecţie din Chişinău care creează confuzie între şoferi, după ce a fost scoasă săgeata verde de la semafor

27 Ianuarie 2022, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Obişnuinţa şi rutina de a circula în fiecare zi pe acelaşi traseu ne poate face pe mulţi dintre noi, cei care conducem vehicule, să nu mai fim la fel de atenţi la aceleaşi indicatoare rutiere. Până la urmă, dacă treci de 300 de ori pe an pe acelaşi drum, puţini sunt cei care urmăresc de fiecare dată tot şirul de indicatoare rutiere şi acţiunea lor. Exact asta se întâmplă la o nouă intersecţie cu confuzie din Chişinău, de unde a fost scoasă săgeata verde de la semafor acum câteva luni bune, dar totuşi foarte mulţi şoferi continuă să traverseze intersecţia ca şi cum acea săgeată verde încă ar mai exista.
E vorba de intersecţia străzilor Dokuceaev şi Gheorghe Asachi din cartierul Telecentru al Chişinăului, ambele străzi fiind cu sens unic. Câţiva ani, semaforul de pe strada Dokuceaev a avut săgeata verde stânga, care permitea şoferilor să vireze spre stânga după staţionare şi asigurare că nu mai există pietoni sau maşini care ar circula pe Asachi, cărora să le cedeze trecerea. Acei câţiva ani au fost suficienţi să înrădăcineze obişnuinţa, însă de câteva luni buni acea săgeată verde a fost scoasă de la semafor, pentru că fluxul de trafic de pe Asachi e de obicei destul de intens şi virarea de pe Dokuceaev la stânga crea mai multe pericole decât beneficii.
Însă, până în prezent, foarte mulţi şoferi care trec pe aici, continuă să staţioneze scurt şi să vireze la stânga la culoarea roşie, ca şi cum acea săgeată verde încă ar exista, fapt confirmat de video-ul de mai jos, filmat la un singur ciclu de semafor, de către un martor ce locuieşte în preajmă. Vezi totul în video.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova / Tatyana Yanchu
0
8,016
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!