Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Operaţiune de tractare din noroi în Moldova a unei Skoda Rapid şi a platformei de evacuare, care venise după ea

7 Ianuarie 2022 - 15:52
Redacţia PiataAuto.md
În Moldova există un grup de pasionaţi şi proprietari de vehicule offroad, care s-au unit într-o asociaţie de voluntari şi intervin adeseori în ajutorul şoferilor aflaţi în dificultate. Voluntarii fac uz de propriile maşini cu capacităţi sporite, propriile accesorii, şi fac totul gratuit, acceptând donaţii benevole pe numele asociaţiei de la cei care vor să o facă, donaţii pe care le folosesc de obicei tot pentru cumpărarea de alte echipamente. Asociaţiei îi spune Rescue 4x4 Moldova, iar ieri aceştia au avut parte de o intervenţie cu totul specială, pe care au filmat-o în detalii.
O Skoda Rapid se împotmolise în apropiere de drumul local L409, din apropierea satului Nişcani, din Călăraşi. Neputând se iasă din mrejele noroiului, şoferul de Skoda a apelat iniţial la un serviciu de tractări şi evacuări, iar în ajutor i-a venit o platformă Mercedes Sprinter, cu tracţiune pe o singură punte, care, inevitabil, s-a împotmolit încă atunci când încerca să se întoarcă pentru a începe să intervină. Aşa că, în scurt timp în acelaşi loc existau deja două vehicule aflate în dificultate.
Într-un final aceştia au cerut ajutorul voluntarilor offroad. Unul din ei ajunsese mai devreme, dar se rupsese funia de tractare. Aşa că un alt voluntar a mers din Chişinău, la o distanţă de 50 km, chiar dacă era ajunul de Crăciun pe stil vechi în Moldova. Anume acest voluntar, cu Jeep Wrangler, a şi filmat frumos toată operaţiunea de deplasare şi intervenţie.
Au fost ajutate cu succes ambele vehicule, iar pentru efortul lor nocturn, de a sări în ajutor chiar şi la o distanţă atât de mare, noaptea, aceşti voluntari cu siguranţă merită toată admiraţia. Iar faptul că au început a filma filmuleţe mai lungi cu acţiunea de la intervenţii şi a le publica pe YouTube, e ceva frumos şi merită încurajare!

Vezi mai jos cum a decus operaţunea de astă-noapte.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter