(VIDEO) Opt fraţi şi surori din Spania participă la Dakar cu 4 exemplare clasice Toyota Land Cruiser 80

9 Ianuarie 2022, 18:17
Redacţia PiataAuto.md
Cu siguranţă cea mai neobişnuită participare de la raliul Dakar din acest an o formează un număr de 8 fraţi şi surori din Spania, toţi adulţi, care s-au unit împreună pentru a participa la bordul a patru exemplare clasice Toyota Land Cruiser 80. Cei opt fraţi au vârste cuprinse între aproximativ 40 şi 55 de ani, şi au la rândul lor 20 de copii în total, dar au păstrat o legătură strânsă de familie între ei şi şi-au dorit acum să-şi organizeze cea mai frumoasă experienţă a vieţii lor, îndemnaţi de doi dinte fraţi, cu experienţe anterioare la Dakar.
Celor opt fraţi şi surori şi le spune Mihguel, Olga, Julian, Sonia, Alberto, Pilar, Julio şi Esther, toţi având numele de familie Merino. Julian a parcurs Dakar-ul de 5 ori pe motocicletă anterior, iar Alberto a participat o dată. Când au auzit de noua categoria Dakar Clasic, în care au fost admise maşini clasice, care aparţin modelelor care au participant la Dakar, cândva, cei doi fraţi au început să-i mobilizeze pe toţi ceilalţi spre ideea de a participa împreună la cea mai provocatoare şi frumoasă experienţă din viaţa lor. Întrucât ei sunt 8 la număr, era nevoie de patru maşini participante, fiecare echipaj fiind constituit din două persoane.
Fraţii şi surorile au pus mână de la mână şi au cumpărat patru exemplare clasice de Toyota Land Cruiser 80 — o maşină renumită pentru rezistenţa sa şi capacităţile de înaintare. Apoi băieţii le-au restaurat mâna lor, folosind piese cumpărate de la un teren de dezmembrare auto din Mauritania. Ei se autocaracterizează ca oameni obişnuiţi, prin urmare nu aveau bugete mari pentru maşini şi restaurări, aşa că au făcut mai mult cu mâna lor şi au căutat soluţii mai accesibile.
De fapt, cei patru şi-au formalizat participarea într-o echipă ce poartă numele de familie al lor, cu 4 echipaje, dar nu au nici o maşină de asistenţă contractată, deci seara nu-i aşteaptă nici un mecanic la punctul de finiş şi tot ei sunt cei care trebuie să-şi repare maşinile la nevoie.
Când au pornit în raliu, au declarat din start că nu au scopul de a învinge, ci de a se strădui să ajungă cu toţii la finiş, iar până acolo să se bucure de 15 zile de participare la Dakar împreună, într-o aventură ca între fraţi. De asta, şi ritmul lor de condus este adaptat ca să fie mai aproape unii de ceilalţi.
Dar, pentru că Toyotele lor s-au dovedit a fi rezistente, rezultatele celor 4 maşini în clasamentul general de la Dakar clasic după 6 etapei parcurse nu sunt deloc rele: locul 63 pentru maşina lor cu numărul 790, locul 58 pentru Toyota cu numărul 805, locul 34 pentru echipajul numărul 788 şi chiar locul 23 pentru echipajul cu numărul 792, condus de Julian, fratele cu cea mai mare experienţă la Dakar.
Aşa că aceşti 4 fraţi, cu buget mic, au probabil cea mai frumoasă participare de la Dakar clasic, bucurându-se de aventura prin care trec împreună, bizuindu-se unii pe ceilalţi, ajutându-se, încurajându-se şi savurând aceste momente speciale din viaţa lor, de care cu siguranţă îşi vor aminti mult timp înainte.
Vezi mai jos şi un video despre cei 8 fraţi Merino de la Dakar.
0
2,240
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!