(VIDEO) Ploaie în deşert la Dakar, zi imposibilă pentru clasice şi o nouă dominaţie a camioanelor Kamaz

4 Ianuarie 2022, 11:33
Ilie Toma
Ziua de ieri a fost una cu totul deosebită la raliul Dakar, care se desfăşoară în aceste zile în Arabia Saudită. A plouat atât de tare în deşert şi în zona de înnoptare a participanţilor, încât au existat chiar zone inundate. Iar asta a dat mari probleme pentru înaintarea în raliul şi aşa dificil.
Organizatorii au conştientizat de dimineaţă că planul iniţial, cu traseul prevăzut din start, va fi pur şi simplu imposibil de parcurs în asemenea condiţii. Aşa că au recurs la o modificare ad-hoc a rutei, eliminând cele mai dificile părţi. Iar pentru categoria automobilelor clasice, segmentul a fost practic anulat, acestea deplasându-se doar pe un segment direct spre următorul punct, or, altfel acestea riscau să sfârşească defectându-se în încercarea de a se elibera din nisipurile umede ale deşertului. Printre aceste vehicule clasice s-a numărat şi camionul echipei din Ucraina, dar şi exemplarele Niva despre care vorbeam anterior.
În clasificarea generală Sebastian Loeb a preluat poziţia de lider cu bolidul echipei sale, Prodrive. Cei 3 bolizi electrificaţi Audi au avut performanţe mai bune şi au sfârşit pe primele 10 poziţii, dar piloţii lor au menţionat că înaintarea a fost foarte dificilă pe nisipul umed, care crea rezistenţă şi consuma mult mai multă energie.
Un motociclist a fost la un pas de a lovi din plin un grup de cămile, ocolindu-le în ultima clipă, când şi ele au luat-o la alergat în aceeaşi direcţie. Doar puterea mai mare a motocicletei şi reacţia precisă l-a salvat de la un impact devastator, iar momentul a fost surprins din aer.
O echipă formată dintr-un tată şi fiică, din Spania, a avut probleme majore tehnice, maşina fiind imobilizată în deşert şi cei doi aşteptând în deşert camionul de asistenţă. Acesta a venit, dar nu i-a observat, aşa că fiica a trebuit să alerge după ei prin deşert, pentru a le atrage atenţia şi a nu-i scăpa. Când a reuşit să-i aducă la locul defecţiuni, ambii au izbucnit în lacrimi de la intensitatea emoţiilor. Dar aceste emoţii extreme sunt parte din Dakar, or, tocmai de asta e numit cel mai dur raliu al planetei.
La categoria camioanelor, cei de la Kamaz au dominat tot ce se putea, eclipsându-i în totalitate pe toţi ceilalţi. Cele patru camioanele ale lor au ocupat toate primele 4 poziţii din categorie. Iar diferenţele de timp dintre cele 4 camioane sunt infime — 38 secunde între poziţia 1 şi 2, şi diferenţe de 2 şi 4 minute între poziţiile 2-3, şi 3-4 respectiv. Următorii clasaţi la distanţe de 6, 9 şi 15 minute sunt camioanele Praga, Iveco, Big Shok, şi Tatra, urmare de alte peste 35 de camioane.
Vezi mai jos un rezumat video al acestei zile ploioase de la Dakar, publicat de organizatori.
0
11,024
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!